Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Fynoti: Domáci bezpečnostný systém s cenou pod 8 euro

Fynoti: Domáci bezpečnostný systém s cenou pod 8 euro
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 12. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Domáce bezpečnostné systémy môžu byť finančne náročné, čo sa týka hardvéru, ceny za montáž či poplatkov za prevádzku. Nový systém s názvom Fynoti sa však skladá z jediného cenovo dotupného zariadenia, ktoré sa postará o zabezpečenie domácnosti bez ďalších dodatočných nákladov.

Drobné zariadenie Fynoti sa jednoducho umiestni do miestnosti, ktorú potom sleduje pasívnym infračerveným svetlom. Ak Fynoti zistí akýkoľvek pohyb v dosahu 12 metrov, spustí hlasný zvukový alarm so silou 110 decibelov. Zariadenie je pripojené do domácej Wi-Fi siete, prostredníctvom ktorej tiež zašle upozornenie na smartfón majiteľa alebo ďalším ľuďom podľa vlastného výberu.

Domáci bezpečnostný systém Fynoti sleduje miestosť prostrdníctvom pasívneho infračerveného svetla. Ak zistí akýkoľvek pohyb v dosahu 12 metrov, spustí hlasný zvukový alarm so silou 110 decibelov.

Fynoti sa napája tromi batériami typu C, ktoré by mali vydržať napíjať zariadenie po dobu asi jedného roka používania. K dispozícii je viacero dizajnových prevedení, ktoré by tak mali bez problémov zapadnúť do každej miestnosti v domácnosti.

Zariadenie sa aktivuje manuálne alebo prostredníctvom naplánovaného rozvrhu cez sprievodnú mobilnú aplikáciu pre operačné systémy iOS a Android. Keďže Fynoti pokryje len jednu miestnosť, cez aplikáciu sa dajú súčasne ovládať viaceré zariadenia v celej domácnosti. Aplikácia môže byť tiež použitá pre zaslanie oznámenia o podozrivej aktivite ostatným ľuďom v susedstve.

K dispozícii je viacero dizajnových prevedení, ktoré by tak mali bez problémov zapadnúť do každej miestnosti v domácnosti.

Domáci bezpečnostný systém Fynoti predstavuje jednoduché riešenie pre domácnosti, ktoré nepotrebujú komplikované a finančne nákladné kamerové systémy. V súčasnosti prebieha start-up kampaň na portáli Indiegogo, kde sa jedno zariadenie dá získať už za 9 dolárov (približne 7,64 euro), pričom jeho maloobchodná cena bude 19 dolárov (okolo 16,1 euro). Vývojárom sa už podarilo vyzbierať takmer dvojnásobok požadovanej čiastky 15 000 dolárov a ak pôjde všetko podľa plánov, prvé kusy by mali byť distribuované v marci 2018.

Zariadenie Fynoti je pripojené do domácej Wi-Fi siete, prostredníctvom ktorej tiež zašle upozornenie na smartfón majiteľa alebo ďalším ľuďom podľa vlastného výberu.