Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

V novom tablete Amazon Fire HD 10 sa Alexa konečne aktivuje hlasom

V novom tablete Amazon Fire HD 10 sa Alexa konečne aktivuje hlasom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 9. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Amazon sa rozhodla aktualizovať model vlajkovej lode tabletu Fire HD 10, ktorý tak získal displej s vyšším rozlíšením, o niečo výkonnejšie špecifikácie, ako mal jeho predchodca. Novinku je pridanie podpory pre hlasovú aktiváciu digitálnej asistentky Alexa.

Nový model tabletu Fire HD 10 má displej s uhlopriečkou 10,1 palca, na ktorý sa vývojárom podarilo vtesnať rozlíšenie 1080p Full HD (1920 x 1080 bodov) oproti predchádzajúcemu modelu, ktorého displej mal rozlíšenie 1280 x 800 bodov. Pod ostrejším displejom sa ukrýva štvorjadrový procesor s frekvenciou až do 1,8 GHz a 2 GB operačnej pamäte RAM. Tablet by údajne mal byť až o 30 percent rýchlejší v porovnaní s predchádzajúcou generáciou.

Tablet Amazon Fire HD 10.

Hoci digitálna asistentka Alexa bola k dispozícii už v minuloročnom modeli tabletu, používatelia museli pre jej aktiváciu podržať tlačidlo „Home“. Nový tablet Fire HD 10 už je kompletne „hands-free“, takže asistentka sa aktivuje klasicky hlasovým povelom s jej menom Alexa. Okrem štandardných povelov, ako je prehrávanie alebo pozastavenie hudby, nastavenie pripomienok a vyhľadávanie odpovedí na otázky sa tablet dokáže prepojiť k iným zariadeniam v ekosystéme Internetu vecí, ktoré umožňujú hlasovú kontrolu napríklad nad osvetlením, bezpečnostnými kamerami a termostatmi.

Tablet Amazon Fire HD 10.

Tablet Amazon Fire HD 10 si ponechal niektoré špecifikácie svojho predchodcu. Vnútorné úložisko môže byť v kapacite 32 GB alebo 64 GB s možnosťou ďalších 256 GB úložnej kapacity prostredníctvom slotu microSD. Kamery majú relatívne nízke rozlíšenie, 2 megapixle zadná a VGA (640 x 480) predná, ale to u tabletov nie je nič nezvyčajné. Telo tabletu Fire HD 10 by malo byť podľa výrobcu odolnejšie ako v prípade iPad Pro a bude dostupné v čiernej farbe, námorníckej modrej a punčovej červenej.

Nový tablet Amazon Fire HD 10 sa dá predbežne objednať ešte pred jeho uvedením na trh s termínom 11. októbra. Ceny sa začínajú od 149,99 dolárov za model s 32 GB alebo 189,99 dolárov za model s 64 GB vnútorným úložiskom. Je to pritom o 100 dolárov menej, ako stáli predchádzajúce modely.

Tablet Amazon Fire HD 10.