Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

LG Q8: Smartfón strednej triedy, ktorý sa sústredí na médiá

LG Q8: Smartfón strednej triedy, ktorý sa sústredí na médiá
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 7. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Juhokórejský výrobca LG pridáva do svojho portfólia nový smartfón LG Q8, ktorý by sa dal označiť aj ako nasledovník modelu smartfónu LG V20. Novinka si zachováva väčšinu kľúčových vlastností V20tky, ktoré sú však zabalené v kompaktnejšom a vodotesnom tele.

Smartfón strednej triedy LG Q8 prevzal z modelu LG V20 rovnaký procesor Snapdragon 820, 4 GB operačnej pamäte RAM a takisto aj rovnaký sekundárny displej v tvare štítku, ktorý je umiestnený nad hlavným displejom. Ten sa však zmenšil z 5,7 palca na 5,2 palca, pričom si však zachováva rovnaké rozlíšenie 2560 na 1440 obrazových bodov. Kapacita batérie sa taktiež znížila z 3200 mAh na 3000 mAh, no v prípade Q8čky nie je odnímateľná.

Spoločnosť LG predstavila nový smartfón Q8, ktorý je v podstate kompaktnejšou verziou modelu smartfónu LG V20.

Po zvukovej stránke prevzala novinka 32 bitový quad DAC prevodník, ktorý používateľom umožní prehrávanie zvukových formátov vo vysokej kvalite s minimálnym skreslením. K dispozícii je aj duálny zadný fotoaparát s jedným 16 megapixlovým a druhým 8 megapixlovým snímačom.

Na druhej strane však smartfón LG Q8 ponúka používateľom odolnosť voči prachu a vode v kategórii IP67, čo je dostatočné na to, aby ho bolo možné bezpečne ponoriť do vody až do hĺbky jedného metra po dobu 30 minút bez známok poškodenia. Podľa vyjadrenia spoločnosti LG tak smartfón Q8 teda zdieľa „DNA“ série V so zameraním sa na kvalitné fotografie, videozáznamy a zvukové nahrávky, ktoré sa pritom zmestia do menšieho, no odolnejšieho tela.

Smartfón LG Q8 je so svojou výbavou zameraný najmä na média.

Jedným z dôvodov uvedenia smartfónu Q8 sú zrejme marketingové plány spoločnosti LG. Model smartfónu V20 totiž nie je k dispozícii v Európe, no a práve na tomto trhu sa začne s predajom smartfónu LG Q8. Úspech však zrejme bude závisieť aj od ceny, ktorá zatiaľ nebola spoločnosťou LG stanovená.

Smartfón LG Q8 je odolný voči vode a prachu v kategórii IP67.