Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nový 5G modem od MediaTek dodá lacným zariadeniam dlhšiu výdrž

Nový 5G modem od MediaTek dodá lacným zariadeniam dlhšiu výdrž
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 2. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čip MediaTek T300 5G RedCap umožňuje nositeľným a inteligentným zariadeniam pripojiť sa k 5G sieťam pre rýchlejšie internetové pripojenie a nižšiu spotrebu energie.

Na výstave MWC 2024 predstavila spoločnosť MediaTek svoje nové nízkoenergetické a nízkonákladové riešenie na pripojenie nositeľných zariadení a malých zariadení k 5G sieťam. Či už ide o cenovo dostupný fitness náramok alebo množstvo IoT senzorov v továrni, tento čip im umožňuje využívať najlepšie časti moderných mobilných sietí a frekvencie 5G na odosielanie veľkého množstva údajov na dlhší čas.

Spoločnosť MediaTek uviedla, že jej nový čip T300 5G RedCap (Reduced Capacity - znížená kapacita) je prvým modemovým čipom mobilného priemyslu určeným pre lacné nositeľné zariadenia a zariadenia internetu vecí, ktoré využívajú spektrum signálu 5G. Pripojenie k 5G umožňuje väčšiu šírku pásma a nižšiu latenciu pre zdieľanie dát, v porovnaní s predchádzajúcimi riešeniami 4G IoT, pričom údajne spotrebuje až o 60 % menej energie.

Ilustračný obrázok. Zdroj: MediaTek

Tieto pokroky umožnia zariadeniam používajúcim T300 vydržať dlhšie pri nosení alebo v teréne a prenášať dáta častejšie, čím sa zlepší kvalita spätnej väzby pre čokoľvek, čo sledujú, či už sú to priemyselné senzory alebo osobné zdravie v nositeľných zariadeniach. T300vka podporuje štandardy 3GPP release 17 pre 5G a má prístup k samostatným sieťam 5G.

Tieto čipy by mohli zaplniť medzeru na trhu pre lacné zariadenia, ktoré potrebujú určitú konektivitu, ale pre ktoré by boli bleskové gigabitové rýchlosti 5G modemov pre smartfóny prehnané. Spoločnosť MediaTek má už niekoľko partnerov, ktorí sú pripravení používať 5G modemy T300 vo svojich produktoch, hoci neuviedla, kedy sa produkty s technológiou T300 dostanú na trh.