Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prvé cyklistické sedlo špeciálne navrhnuté pre elektrické bicykle

Prvé cyklistické sedlo špeciálne navrhnuté pre elektrické bicykle
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 9. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť BMW sa zaoberá viacerými zaujímavými projektmi nielen z oblasti automobilového priemyslu. Jej divízia Designworks sa najnovšie spojila so spoločnosťou Selle Royal a spoločne navrhli cyklistické sedlo eZone, ktorého dizajn je prispôsobený špeciálne pre jazdu na elektrických bicykloch.

Možno si kladiete otázku, prečo by jazdci na elektrických bicykloch mali mať iný typ sedla? Podľa spoločnosti Selle Royal sú jazdci pri zrýchľovaní na elektrickom bicykli vystavení úplne inému typu síl, čo môže spôsobiť posúvanie alebo až skĺznutie z bežného plochého cyklistického sedla. Spoločnosť dokonca tvrdí, že tieto ploché sedlá sú najčastejšou príčinou nehôd na elektrickom bicykli.

Spoločnosti BMW Designworks a Selle Royal navrhli sedlo eZone, ktoré špeciálne určené pre elektrické bicykle.

Vývojári z BMW Designworks a Selle Royal teda pri návrhu nového sedla eZone zdvihli jeho zadnú časť tak, aby sa zabránilo posúvaniu jazdca smerom dozadu pri pohybe na elektrickom bicykli. Sedlo má tiež široký systém, ktorý umožňuje jazdcovi presné nastavenie sedla pri šliapaní a riadení bicykla. Nová gélová konštrukcia v sedle eZone je navrhnutá tak, aby znížila tlak pôsobiaci na citlivé partie a miesta, ktoré sú zvyčajne namáhané počas jazdy na bicykli. Sedlo má dokonca zabudovanú sklolaminátovú rukoväť, ktorá poslúži pre jednoduchšie premiestnenie elektrického bicykla s ťažkými batériami.

Sedlo eZone má zdvihnutú zadnú časť tak, aby sa zabránilo posúvaniu jazdca smerom dozadu pri pohybe na elektrickom bicykli.

Nie je prekvapením, že spoločnosť BMW navrhuje použiť sedlo eZone s ich bicyklom BMW Active e-Hybrid Bike, ktorý má 250 W elektrickým motor s krútiacim momentom 90 Nm a 504 Wh batériu.

Spoločnosť Selle Royal začne s predajom cyklistického sedla eZone niekedy v priebehu októbra. Cena a ani informácie o dostupnosti v konkrétnych regiónoch zatiaľ neboli zo strany výrobcu oznámené.

Nová gélová konštrukcia v sedle eZone je navrhnutá tak, aby znížila tlak pôsobiaci na citlivé partie a miesta, ktoré sú zvyčajne namáhané počas jazdy na bicykli.