Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ultraľahký bicykel PG Bugatti s cenovkou luxusnejšieho automobilu

Ultraľahký bicykel PG Bugatti s cenovkou luxusnejšieho automobilu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 3. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Bugatti, ako jeden z výrobcov najrýchlejších a najluxusnejších automobilov, rozširuje portfólio štýlových prepravných prostriedkov, ktoré súvisia s jeho vlajkovou loďou. Majetní vlastníci môžu svoj voz spárovať s vlastnou loďou a najnovšie aj s cestným bicyklom PG Bugatti Bike. Ten bude vyrobený v limitovanej edícii a samozrejme kopíruje nielen elegantný vzhľad automobilov Bugatti, ale aj jeho cena je astronomická.

Bicykel PG Bugatti vyrába spoločnosť PG (Pimpgarage) a tento dopravný prostriedok, opatrený značkou Bugatti, je oveľa sofistikovanejší, ako priemerné cestné bicykle. V prvom rade PG Bugatti Bike je z viac ako 95 percent vyrobený z uhlíkových vlákien, vďaka čomu výrobca dosiahol unikátny a pekný vzhľad. Okrem celého rámu sú z uhlíkových vlákien vyrobené aj vidlice, ráfiky, sedlová tyč, riadidlá a brzdy.

Cestný bicykel PG Bugatti Bike je z viac ako 95 percent vyrobený z uhlíkových vlákien

Okrem dizajnu však uhlíkové vlákna poskytujú poriadnu úsporu na hmotnosti. Tá je nižšia ako 5 kilogramov a podľa tvrdenia výrobcu by tak malo ísť o najľahší „špeciálny mestský bicykel“ na svete. Slovíčko špeciálny však v tomto prípade znamená to, že bicykel nie je stavaný na verejné komunikácie plné výmoľov.

Cestný bicykel PG Bugatti Bike váži menej ako 5 kilogramov

Bicykel PG Bugatti Bike by však mal byť nielen ľahký, ale aj pohodlný a to aj vďaka špeciálne navrhnutým riadidlám s tlmičom nárazov. Celý dizajn bol pritom optimalizovaný pre aerodynamickú jazdu pri vysokých rýchlostiach. Bicykel bude k dispozícii v rôznych povrchových úpravách. Jeho majitelia si môžu nakombinovať farby rámu tak, aby zodpovedali ich vozidlu a tiež si môžu niektoré komponenty nechať vyrobiť tak, aby zodpovedali ich individualite.

K dispozícii bude na výber z viacero farebných variácií bicykla PG Bugatti Bike

Je nad slnko jasné, že tento dopravný doplnok si môžu dovoliť len majetní používatelia. Bicykel PG Bugatti bude vyrobený v limitovanej edícii 667 kusov, pričom jeho cena je stanovená na závratných 39 000 dolárov. No ak už si niekto môže kúpiť automobil Bugatti, zrejme nebude pre neho problém, aby si do svojej súkromnej „stajne“ doplnil aj tento štýlový kúsok.

Bicykel je prezentovaný ako doplnok pre majiteľov štýlový doplnok pre majiteľov automobilov Bugatti