Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Foldo Bebe: Ekologická a prenosná detská postieľka z kartónovej lepenky

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 7. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Kartónová lepenka je všestranný materiál, ktorý bol okrem škatúľ použitý na výrobu rôznych vecí, napríklad aj ako prilba na bicykel, gitara, či dokonca pojazdné auto. Najnovším prírastkom je Foldo Bebe, hojdacia detská postieľka vyrobená z plochého kartónu lepenky, ktorá je ľahká, odolná a samozrejme, vďaka použitému materiálu, aj ekologická.

Myšlienka vytvoriť detskú postieľku Bebe vznikla v hlave rumunského dizajnéra Nicolae Baciu, ktorý keď sa stal otcom, si prečítal, že deti vo Fínsku spali od roku 1930 v škatuliach.

Hojdacia postieľka Bebe z kartónovej lepenky je vhodná pre deti do 6 mesiacov a váži len 3 kilogramy, vďaka čomu je prenosná, dokonca aj s bábätkom vo vnútri. Podľa autora sa dá poskladať do minúty bez nutnosti použitia akýchkoľvek nástrojov. Postieľka sa môže hojdať, alebo uzamknúť na pevno na mieste a spĺňa európske bezpečnostné normy.

Hojdacia detská postieľka Foldo Bebe je kompletne vyrobená z kartónovej lepenky.

Postieľka je podopretá lepenkovým hranolom a jej spodná doska má vetracie otvory. Boky postieľky sú potiahnuté vode odolným náterom. Jej úžitkové zaťaženie je až 90 kilogramov, takže hravo zvládne aj to najväčšie skákajúce dieťa. Rozmery postieľky sú 59 x 85 centimetrov a dá sa opätovne rozobrať na plochý balík, ktorý sa dá jednoducho prepravovať. K dispozícii sú aj dva typy matracov, zhotovené z pamäťovej peny a s obalom z Aloe Vera alebo organickej bavlny.

Destká postieľka Foldo Bebe z kartónovej lepenky váži len 3 kilogramy, vďaka čomu je prenosná, dokonca aj s bábätkom vo vnútri.

Spoločnosť Foldo prezentuje hojdaciu postieľku Bebe ako najlacnejšiu detskú postieľku na svete. Dá sa tá získať za 60 EUR prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter. Za predpokladu, že bude kampaň úspešná a všetko pôjde podľa plánov, by sa dodávka prvých postieľok pre podporovateľov kampane mohla začať niekedy v októbri tohto roka.

Hojdacia detská postieľka Foldo Bebe z kartónovej lepenky spĺňa aj európske bezpečnostné normy.