Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Poháňaný exoskeletón odstráni záťaž pri starostlivosti o seniorov

Poháňaný exoskeletón odstráni záťaž pri starostlivosti o seniorov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 9. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Väčšina elektrických exoskeletónov spoločnosti German Bionic je navrhnutá tak, aby pomáhala pracovníkom v priemyselných zariadeniach, ale najnovšie zariadenie je zamerané na podporu zdravotníckych pracovníkov v nemocniciach, zariadeniach pre starostlivosť o seniorov alebo v rehabilitačných zariadeniach.

Elektricky poháňaný exoskeletón s názvom Apogee+ je navrhnutý ako „osobný pomocník pri zdvíhaní“ pre zdravotné sestry, ošetrovateľov a iných zdravotníckych pracovníkov, ktorí sa potrebujú vysporiadať s pacientom, starcom alebo niekým, kto podstupuje fyzickú terapiu. A to bez toho, aby museli riskovať nadmernú únavu alebo dokonca zranenie pri práci s komplikovaným podporným vybavením, ako sú postroje a zdvíhacie zariadenia.

Elektricky poháňaný exoskeletón Apogee+.

Tento vonkajší elektrický oblek ponúka úľavu chrbta až 30 kilogramov na jeden zdvih, ako aj aktívnu podporu chôdze a je k dispozícii s popruhmi na nohy a rôznymi veľkosťami vesty, aby vyhovovali používateľom rôznej veľkosti. Obsahuje tiež rukoväte smerom k zadnej časti monokokovej konštrukcie, aby mal pacient niečo, čoho sa môže držať počas zdvíhacieho manévru.

Elektricky poháňaný exoskeletón Apogee+.

Exoskeletón Apogee+ je vode odolný v kategórii IP54, čo znamená, že ošetrovatelia sa nemusia starať o zakrytie alebo ochranu zariadenia pri umývaní alebo sprchovaní pacientov. Výrobca uvádza, že štruktúra má „menšiu plochu na hromadenie baktérií a choroboplodných zárodkov“ a zároveň uľahčuje dezinfekciu zariadenia.

Elektricky poháňaný exoskeletón Apogee+.Je pravdepodobné, že systém využíva rovnakú bežne dostupnú batériovú súpravu ako šiesta generácia exoskeletónu Apogee, ktorá je zameraná na priemyselné využitie, a ktorá je teda vhodná na približne štyri až päť hodín prevádzky na jedno nabitie. Model Apogee+ je pritom plne prepojený, čo umožňuje používateľom a správcom využívať metriky v reálnom čase.

Spoločnosť German Bionic bude na veľtrhu MEDICA v Düsseldorfe, ktorý sa koná od 13. do 16. novembra, predvádzať svoju technológiou poháňaného exoskeletónu Apogee+.

Elektricky poháňaný exoskeletón Apogee+.