Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Bezdrôtový kľúč Halberd automaticky uzamkne počítač po vašom odchode

Bezdrôtový kľúč Halberd automaticky uzamkne počítač po vašom odchode
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 12. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Najmä počas práce v kancelárii sa často stáva, že keď človek odíde od svojho pracovného stola, nechá svoj počítač spustený bez toho, aby ho uzamkol. Tak sa napríklad môže nepovolaná osoba dostať k citlivým údajom. Okrem pracovnej disciplíny by sa riešením pre notorických zábudlivcov mohlo stať bezdrôtové zariadenie od spoločnosti Untethered Labs s názvom GateKeeper Halberd.

Tento bezdrôtový Bluetooth kľúč dokáže automaticky ovládať uzamknutie počítača s operačným systémom Windows, ak sa jeho používateľ od neho vzdiali a opäť ho odblokuje po jeho príchode. Používatelia sa tak nemusia starať o to, či svoj počítač uzamkli, ak si napríklad odskočili do kuchynky na kávu. Po návrate tiež nemusia zadávať prístupové heslo, pretože o všetko sa automaticky postará práve bezdrôtový kľúč Halberd.

Bezdrôtový Bluetooth kľúč GateKeeper Halberd dokáže automaticky ovládať uzamknutie počítača s operačným systémom Windows, ak sa jeho používateľ od neho vzdiali a opäť ho odblokuje po jeho príchode.

Systém však používateľa udržiava prihláseného na počítači v prípade, ak sedí pri stole, no s počítačom nepracuje. Inteligentný kľúč v odolnom a štýlovom kovovom prevedení má v sebe zabudovaný akcelerometer pre sledovanie pohybu a používateľ má možnosť uzamknúť svoj počítač aj manuálne prostredníctvom stlačenia tlačidla na kľúči. Halberd využíva šifrovanie AES-256 a ak by ho používateľ aj náhodou stratil, stále sa môže ručne prihlásiť do počítača alebo sa z neho odhlásiť.

V pláne je aj aktualizácia softvéru pre kompatibilitu s operačnými systémami Linux a Mac OS, pridanie funkcie pre strojové učenie, možnosť jednotného prihlasovania a poverenie blokovania podľa identity. Okrem toho by vývojári chceli vyvinúť aj aplikáciu pre diaľkové uzamykanie a odomykanie smartfónov.

Inteligentný kľúč GateKeeper Halberd v odolnom a štýlovom kovovom prevedení má v sebe zabudovaný akcelerometer pre sledovanie pohybu a používateľ má možnosť uzamknúť svoj počítač aj manuálne prostredníctvom stlačenia tlačidla.

Bezdrôtový bezpečnostný kľúč GateKeeper Halberd je v súčasnosti predmetom start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za finančnú podporu v sume 30 dolárov spolu s mobilnou aplikáciou GateKeeper Trident, ktorá umožní smartfónu fungovať ako zariadenie pre riadenie prístupu k počítaču. Ak bude kampaň úspešná a všetko pôjde tak ako má, prvé kusy pre podporovateľov kampane by mali byť zasielané už niekedy v januári 2018.

Systém však používateľa udržiava prihláseného na počítači v prípade, ak sedí pri stole, no s počítačom nepracuje.