Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Wyse 3040: Najľahší, najmenší a najvýkonnejší entry-level tenký klient

Wyse 3040: Najľahší, najmenší a najvýkonnejší entry-level tenký klient
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 4. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Dell uvádza na trh svoj najľahší, najmenší a najvýkonnejší model tenkého klienta, ktorý používateľom ponúka skvelý výkon a možnosti manažovania úloh. Wyse 3040 je jediný entry-level klient na trhu s procesorom Intel x86. Okrem nadštandardného výkonu poskytuje široké možnosti konektivity a výber medzi operačnými systémami Wyse ThinOS alebo ThinLinux.

Tenký klient Wyse 3040 je vďaka kompatibilite s virtuálnymi pracovnými prostrediami Citrix, Microsoft a aj VMware cenovo dostupné koncové riešenie pre plnenie jednoduchých úloh, ideálne pre zákazníkov naprieč rôznymi odvetviami, vrátane prísne regulovaných oblastí ako retail, bankovníctvo, zdravotníctvo či školstvo. Zároveň však ponúka bezpečnosť, jednoduché uvedenie do prevádzky a efektívne spravovanie.

„Tenký klient je riešením pre klientov, ktorí hľadajú ideálny mix bezpečnosti, výkonu, energetickej efektivity a ceny,“ hovorí Steve Lalla, Senior VP Commercial Client Software & Solutions, Dell. „Nový tenký klient Wyse 3040 – najmenší a najvýkonnejší klient svojho druhu – prekračuje výkonom očakávania kladené na tenkých klientov.“

Zamestnanci v súčasnosti k svojej práci potrebujú prístup k vysoko efektívnym a výkonným systémom a nástrojom. Tie im poskytujú možnosti zdieľať informácie, inovovať a spolupracovať v bezpečnom prostredí. Podľa zistení Dell Future Ready Workforce Study si viac ako 70 % zamestnancov z generácie Y myslí, že pokročilá technológia je nevyhnutným predpokladom vysokej produktivity a efektívnej spolupráce na pracovisku.

Tenký klient Dell Wyse 3040

Vďaka novému slim-line vyhotoveniu a hmotnosti len 240 gramov je Wyse 3040 prvý tenký klient s procesorom Intel Atom 1,44 GHz quad-core, podporou 2 GB DDR3 RAM a 8 GB Flash pamäte. Tieto parametre ho robia ideálnym pre nenáročnú prácu s multimédiami a lokálnymi aplikáciami. Medzi ďalšie prednosti patrí:

• Voľba operačného systému

Wyse 3040 funguje na špeciálne zabezpečenom operačnom systéme Wyse ThinOS s nepublikovaným API, ktoré je rezistentné voči vírusom. Od júna si zákazníci budú môcť zvoliť aj Wyse ThinLinux, operačný systém založený na SUSE Linux, špeciálne vyvinutý pre tenkých klientov Dell.

• Široká konektivita

Keďže používatelia využívajú na svoju prácu mnoho externých zariadení, je Wyse 3040 vybavený dvomi DisplayPort rozhraniami, ktoré podporujú duálny digitálny displej s rozlíšením 2560x1600 px, možnosťou káblového aj bezdrôtového 802.11ac rozhrania a 4 USB portmi, z toho jeden vo verzii USB 3.0 pre vysokorýchlostný prenos dát.

Tenký klient Dell Wyse 3040

• Jednoduchá správa

Dell ponúka kompletnú sadu on-premise a off-premise softvéru a softvéru pre automatickú správu, ktoré poskytujú bohaté možnosti správy desiatok tisíc zariadení na podnikovej úrovni. Pre zjednodušenie vzdialeného automatického nastavenia, konfigurácie a správy zariadenia slúžia Wyse Device Manager a Cloud Client Manager, ktoré umožňujú IT tímom konfiguráciu a celkovú správu cez konzolu s intuitívnym ovládaním.

Tenký klient Wyse 3040 je kompatibilný so všetkými hlavnými kancelárskymi vizualizačnými softvérmi ako Citrix XenDesktop, Microsoft RDS a VMware Horizon. Od júna 2017 s príchodom Wyse ThinLinux bude dostupný aj protokol pre VMware Blast Extreme.

Tenký klient Dell Wyse 3040

(Zdroj: Tlačová správa Dell)