Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

S kombináciou stola a bicykla môžete spaľovať kalórie aj počas práce

S kombináciou stola a bicykla môžete spaľovať kalórie aj počas práce
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 1. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Veľtrh CES v Las Vegas nie je len o bežnej spotrebnej elektronike, ale zaoberá sa aj inovatívnymi technológiami, ktoré môžu zlepšiť náš každodenný život. A to aj pracovný. Dokazuje to aj spoločnosť Acer, ktorá predstavila stolný bicykel eKinekt BD 3, ktorý využíva kinetickú energiu generovanú pri šliapaní na bicykli na nabíjanie notebooku, telefónu a ďalších zariadení. Tento nový stôl dáva práci z domu úplne nový význam, pretože sa pri správnom fungovaní spolieha na vašu námahu pri cvičení.

Spoločnosť Acer je známa svojimi notebookmi, stolnými počítačmi, softvérom a ďalšími inteligentnými zariadeniami. Teraz však prináša produkt v podobe stola a stacionárneho bicykla s názvom eKinekt BD 3. Ide pritom o prvý bicyklový stôl svojho druhu, ktorý experimentuje s napájaním celého pracovného miesta pomocou kinetickej energie.

Pracovná plocha a konštrukcia ekologického stacionárneho bicykla je vyrobená z recyklovaného plastu, ktorý vznikol po spotrebovaní, a má niekoľko jedinečných vlastností. Stacionárny bicykel sa dodáva s nastaviteľnou výškou sedadla a stola a odporom, ktoré pomôžu zefektívniťtréning a pracovný deň. Medzi ďalšie funkcie patrí háčik na tašku, USB porty a držiak na nápoje.

Zdroj: Acer

Hoci je eKinekt BD 3 poháňaný šliapaním, je dôležité vedieť, ako túto energiu využíva. Keď používateľ šliape do pedálov, kinetická energia vytvorená pohybom sa premieňa na elektrický náboj. Čím viac šliape do pedálov, tým viac elektrického náboja sa v bicykli ukladá a ten sa potom využíva na napájanie pripojených zariadení.

Ak napríklad šliapete do pedálov jednu hodinu v kuse rýchlosťou 60 otáčok za minútu, bicykel to dokáže premeniť na 75 wattov vlastnej energie. Inými slovami, aby ste mohli pracovať bez toho, aby sa batéria notebooku vybíjala, musíte sa uistiť, že počas dňa dostatočne šliapete do pedálov.

Dobrou správou je, že netreba neustále šliapať do pedálov, aby ste túto pracovnú stanicu využili naplno. Pri nastavovaní bicykla si môžete vybrať z dvoch režimov: pracovný režim alebo športový režim. Vďaka týmto voľbám sa môžete ľahko rozhodnúť, či chcete bicykel používať na skutočnú prácu, alebo sa chcete zamerať na získanie pohybu počas prestávok.

Zdroj: Acer

Pracovný režim nastaví stôl bližšie k sedadlu, aby ste mohli pohodlne sedieť vzpriamene pri písaní a šliapaní do pedálov. Športový režim posunie stôl ďalej, aby ste mali viac priestoru na nohy a mohli sa sústrediť na bicyklovanie, podobne ako pri iných stacionárnych bicykloch.

Okrem toho sa dajú sledovať štatistiky prostredníctvom aplikácie eKinekt, ktorá sa spája s cyklistickým stolom. Aplikácia dokáže monitorovať dĺžku jazdy, rýchlosť, vzdialenosť, odhadované spálené kalórie, generované watty a ďalšie údaje.

Podľa spoločnosti Acer bude bicyklový stôl eKinekt BD 3 k dispozícii v júni 2023 a bude sa predávať za 999 USD.