Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Lumix GH5S je najvyspelejší hybridný fotoaparát od Panasonicu

Lumix GH5S je najvyspelejší hybridný fotoaparát od Panasonicu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 1. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Panasonic sa na medzinárodnej výstave CES 2018 pochválila aj svojim najnovším zrkadlovým fotoaparátom Lumix GH5S. Ten je priamym nasledovníkom modelu Lumix GH5 a je primárne navrhnutý pre profesionálnych filmárov. Spoločnosť Panasonic verí, že im fotoaparát prinesie najvyššiu možnú kvalitu obrazu oproti iným Lumix fotoaparátom.

Fotoaparát Lumix GH5S dostal do vienka úplne nový 10,2 megapixlový snímač, ktorý umožňuje zlepšiť maximálnu citlivosť ISO až na hodnotu 51 200. V staršom modeli GH5 bola citlivosť ISO 25 600. Aby sa znížilo riziko vzniku šumu na pozadí pri slabších svetelných podmienkach, Panasonic vybavil fotoaparát technológiou Dual Native ISO.

Fotoaparát Panasonic Lumix GH5S je zameraný na profesionálnych filmárov.

Lumix GH5S dokáže znímať fotografie v 14-bitovom RAW formáte, zatiaľ čo novo vyvinutý senzor poskytuje možnosti snímkovania v pomere strán 4:3, 17:9, 16:9 alebo 3:2. Fotoaparát pritom zvláda nakrúcanie videa v rozlíšení 4K pri rýchlosti 60 alebo 50 snímok za sekundu v plnom režime Cinema 4K, teda 4 096 x 2 160 pixlov.

GH5Ska je pritom schopná nakrúcať 10-bitové video v intervale 4 : 2 : 2, čo by malo priniesť ešte lepšiu reprodukciu farieb v kombinácii s V-Log. Fotoaparát je tiež kompatibilný s funkciou Timecone In / Out, čo uľahčuje synchronizáciu viacerých kompatibilných zariadení pri nakrúcaní, čo uľahčí postprodukciu.

Fotoaparát Panasonic Lumix GH5S je zameraný na profesionálnych filmárov.

Po dizajnovej stránke sa Lumix GH5S podobá na staršieho brata GH5. Má rovnakú prednú aj zadnú časť zo zliatiny horčíka a je odolný voči prachu, striekajúcej vode a dokáže pracovať pri teplote do -10 ° C. Nachádzajú sa tu dva sloty pre pamäťové karty SD, kompatibilné s kartami SDXC UHS-II a Video Speed Class 60. Nechýba ani konektor HDMI typu A. Vylepšený bol systém automatického ostrenia s 225 bodmi, ktoré je možné zaostriť na úrovniach svetla až na -5EV (v prípade Lumix GH5 to bolo -4EV).

Fotoaparát Panasonic Lumix GH5S bude k dispozícii od konca januára za cenu 2 499 dolárov len za telo bez objektívu.

Fotoaparát Panasonic Lumix GH5S je zameraný na profesionálnych filmárov.