Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Dron HexH2O Pro v2 lieta a nakrúca za každého počasia

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 3. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Drony sú ideálnym nástrojom pre fotografov a filmárov, ktorí chcú nasnímať zábery z neba, no ich využitie je obmedzené v prípade, že začne pršať. Profesionálny dron HexH2O Pro v2 chce posunúť svoju univerzálnosť pri nakrúcaní za každého počasia oproti svojmu predchodcovi. Získal tiež lepšiu výdrž batérie a dlhší dolet, ako predchádzajúci model dronu HexH2O Pro.

Výrobca QuadH2O stavil na hardvér kamery od známeho odborníka DJI a tak získal dron HexH2O Pro v2 záves a kameru 4K DJI X3, ktorá je zabalená vo vodotesnom tele dronu. Prenos videa má po novom na starosti systém DJI LighBridge 2 s dosahom 3,5 kilometra spolu s aplikáciou DJI Go. Osadením batérie s väčšou kapacitou sa doba letu dronu zvýšila z 25 na 30 minút.

Dron HexH2O Pro v2 je vybavený závesom a kamerou 4K DJI X3, ktorá je vložená v jeho vodotesnom tele

Používatelia dronu HexH2O Pro v2 budú môcť nakrúcať za takmer akéhokoľvek počasia, pričom so svojim dronom môžu pristáť na vode pre snímanie nad alebo pod čiarou ponoru. Podľa výrobcu táto všestrannosť prináša širokú škálu využitia, ako sú napríklad vyhľadávacie a záchranné operácie nad vodou, priemyselné inšpekcie či dokonca morská biológia.

Dron HexH2O Pro v2 s vodotesnou konštrukciou tela by mal byť schopný nakrúcania záberov za takmer akéhokoľvek počasia

Dizajn dronu so šiestimi vrtuľami by mal pritom pomôcť v situáciách, kedy dron zostane vo vzduchu aj v prípade, že jedna z vrtúľ zlyhá. To môže byť užitočné v prípadoch, ak sa dron dostane na okraj dosahu signálu alebo pri nakrúcaní v ťažko dostupných miestach. Vrtule sa dajú odmontovať a zložiť, aby sa zmestili do voliteľného cestovného kufríku. Pre lepšie pristávanie môže byť dron vybavený odnímateľnými nohami s výškou troch palcov, zatiaľ čo lepší vztlak poskytnú dve odnímateľné pomocné zariadenia, ktoré sú pripevnené po boku vodotesného tela dronu.

Univerzálnosť a možnosť použitia dronu za každého počasia však aj niečo stojí. Ceny HexH2O Pro v2 sa začínajú od 6449 dolárov, takže svoje využitie si nájde zrejme len v profesionálnom prostredí.

Dron HexH2O Pro v2 je vybavený šiestimi vrtuľami, ktoré sa dajú zložiť a odmontovať pre pohodlnejšiu prepravu