Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nová stolička s polohou „plameniaka“ pre vyššiu produktivitu i pohodlie

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 11. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Movably Pro chce byť viac než len ergonomická stolička, pretože je navrhnutá tak, aby používateľom umožnila viac sa hýbať a pracovať bez narušenia sústredenia, takže môžu pracovať v sede, v stoji alebo v štýle „plameniaka“.

Po tom, čo si Mark Kapij, generálny riaditeľ spoločnosti Movably pri nehode na bicykli na ceste zlomil stavec, zistil, že dlhé sedenie je pre neho nepohodlné. Keďže mu v tom čase nepomohli žiadne ergonomické stoličky na trhu, spojil sa s Andriyom Chulykom a Josém Chavarriom a spolu vytvorili stoličku Movably Pro, riešenie navrhnuté s ohľadom na pohyb, produktivitu a zdravie.

V stoličke Movably Pro tvorcovia spojili ergonómiu tradičnej stoličky, postoj pri stojacom stole a pohyb pri stole v jednom. Používatelia môžu pri práci sedieť, stáť alebo sa nakláňať. Veľkou odlišnosťou stoličky Movably Pro je však možnosť štýlu „plameniaka“, čiže sedenie s jednou nohou hore a druhou dole.

Ergonomická kancelárska stolička Movably Pro.

Stolička Movably Pro je navrhnutá tak, aby fungovala s akýmkoľvek stolom na sedenie či státie, má sedem polôh, integrovanú výškovo nastaviteľnú opierku nôh, nastaviteľnú výšku, bedrovú opierku a podložku znižujúcu únavu. Jej čalúnenie je vymeniteľné, čo umožňuje jednoduchú údržbu a možnosť prispôsobiť si štýl.

Sprievodná mobilná aplikácia Movably umožňuje používateľom sledovať ich polohu a nastaviť vlastné intervaly pre zmeny polohy. V automatickom režime stolička Movably Pro používateľov vyzve k zmene polohy haptickou vibráciou, ktorú možno nastaviť na 1 minútu až 15 minút.

Ergonomická kancelárska stolička Movably Pro.

Tvorcovia hovoria, že ich tvrdenia o pohodlí stoličky Movably Pro sú podložené vedeckými poznatkami. Spoločnosť si nechala vypracovať štúdiu uverejnenú v magazíne Applied Ergonomics, ktorá porovnávala stoličku Movably Pro so špičkovou ergonomickou stoličkou, pričom 100 % používateľov uviedlo, že po dvoch hodinách nepretržitého používania stoličky Movably Pro im bolo menej nepríjemne.

Stolička Movably Pro je vhodná pre používateľov s hmotnosťou do 125 kilogramov a výškou od 157 do 193 centimetrov. Samotný výrobok váži 32 kilogramov a jeho montáž trvá približne päť minút.

Ergonomická kancelárska stolička Movably Pro.

Spoločnosť Movably ponúka stoličku prostredníctvom startup portálu Indiegogo v celom rade možností, s cenou začínajúcou sa od 1 418 euro (plánovaná maloobchodná cena po skončení kampane bude 2 833 euro). K dispozícii je model Premium, ktorý obsahuje vylepšenie čalúnenia a vankúšov za cenu 1 701 euro (plánovaná maloobchodná cena 3 306 euro). V prípade modelu Movably Pro Plus získa záujemca aj doplnkový stôl na sedenie, to všetko za cenu 1 890 euro (plánovaná maloobchodná cena 3 775 euro). Najvyšší model Premium Plus obsahuje vylepšenie čalúnenia a vankúšov a doplnkový stôl za 2 173 euro (plánovaná maloobchodná cena 4 247 euro). Ak všetko pôjde podľa sľubov, s dodávkami sa má začať v júli 2024.

Ergonomická kancelárska stolička Movably Pro.