Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Autonómny dron Scout býva vo vlastnom prístrešku na farme

Autonómny dron Scout býva vo vlastnom prístrešku na farme
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 12. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Drony môžu byť pre poľnohospodárov veľmi šikovným nástrojom pre letecké inšpekcie vysadených plodín na veľkej ploche. No riadenie dronu tam a späť ponad polia môže byť pre používateľa problematické alebo časovo náročne. Spoločnosť American Robotics však prináša riešenie v podobe autonómneho dronu Scout, ktorý po nastavení môžu mapovať polia počas celej sezóny bez zásahu používateľa.

Dron Scout je autonómna kvadrokoptéra, ktorá je vybavená vizuálnymi aj multispektrálnymi kamerami a nachádza sa vo vlastnom chránenom prístrešku s jednoduchým názvom Drone Station. Keď príde čas, aby dron vykonal svoju dennú inšpekciu, strecha prístrešku sa otvorí posunom do strán a dron na plošine vystúpi na vrchol.

Odtiaľ sa Scout automaticky vznesie do vzduchu a postupuje podľa vopred nastaveného harmonogramu. Dá sa samozrejme vypustiť aj na požiadanie, mimo naplánovaný časový rozvrh. Letecká trasa inšpekcie plodín na poľnohospodárskej farme je naprogramovaná pri prvotnom nastavení systému.

Dron Scout je autonómna kvadrokoptéra, ktorá je vybavená vizuálnymi aj multispektrálnymi kamerami a nachádza sa vo vlastnom chránenom prístrešku s jednoduchým názvom Drone Station.

Po dokončení vzdušnej prehliadky sa dron opäť sám vráti na plošinu prístrešku a zasunie sa dovnútra. Strecha sa nad ním uzavrie a počas oddychu v prístrešku sa automaticky dobije batéria dronu tak, aby mohol byť pripravený na ďalšiu službu. Medzitým dron odošle svoje zhromaždené dáta na vzdialené cloudové úložisko. Poľnohospodár tak získa prístup k týmto údajom na svojom počítači, notebooku alebo tablete a vie si skontrolovať stav plodín na jeho poliach.

Podľa vyjadrenia spoločnosti American Robotics sa systém dronu Scout dostal už do „rôznych poľnohospodárskych oblastí“ v USA.

Po dokončení vzdušnej prehliadky nad poliami sa dron opäť sám vráti na plošinu prístrešku a po zasunutí si dobije batériu a zároveň odošle zhromaždené dáta na vzdialené cloudové úložisko.