Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zoner Photo Studio X: Rýchla a ľahká správa či editácia vašich zbierok fotografií

Zoner Photo Studio X: Rýchla a ľahká správa či editácia vašich zbierok fotografií
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 10. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Program Photo Studio X je dobre známy najmä medzi používateľmi v Čechách a na Slovensku, svojich priaznivcov si však našiel aj po celom svete. Spoločnosť Zoner sa rozhodla využiť príležitosť a propagovala svoj softvér na akcii CES Unveiled Prague, kde ho mali možnosť vidieť desiatky novinárov z celej výhodnej Európy.

Zoner Photo Studio X je určený ako šikovný pomocník pre prácu s fotografiami. Zvláda všetko, od stiahnutia fotiek do počítača, po ich úpravu, uloženie a zdieľanie. Cieľom softvéru je ušetriť používateľom čas, strávený spracovaním digitálnych fotiek, ktorý sa v prípade náročných grafických softvérov môže poriadne natiahnuť.

Spoločnosť Zoner prezentovala na CES Unveiled Prague svoj softvér Photo Studio X pre správu a editáciu fotografií

Photo Studio X dokáže vaše fotografie vo fotoaparáte rozpoznať a automaticky ich roztriedi do adresárov podľa dátumu, miesta alebo kľúčových slov. K dispozícii je funkcia hromadného doplnenie popisov alebo hromadné premenovanie súborov. V prípade potreby môže softvér vaše fotky aj okamžite zálohovať.

Softvér Zoner Photo Studio X ponúka jednoduchú a prehľadnú správu celých zbierok fotografií podľa viacerých kritérií

Vyznať sa v obrovskom počte fotografií môže byť niekedy náročné a aj pre tento prípad má Photo Studio X elegantné riešenie v podobe rýchleho vyhľadávania na základe popisov, dátum, miesta a kľúčových slov, pričom používateľ môže pridať farebné štítky a hodnotenie hviezdičkami. Softvér umožní prácu aj s fotkami na odpojených diskoch.

Všetky dôležité informácie o fotografiách si softvér ukladá do vlastnej databázy s názvom Katalog, čo je vlastne nástroj, ktorý umožňuje veľmi rýchlu organizáciu a vyhľadávanie fotografií ako pri práci s prieskumníkom vo Windows, alebo s inými správcami súborov.

Zoner Photo Studio X sa môže pochváliť aj nástrojmi pre úpravu fotografií, ktoré ocenia začínajúci aj profesionálni používatelia

Photo Studio X sa môže pochváliť aj nástrojmi pre úpravu fotografií, ktoré sú používateľsky prívetivé. Upraviť fotografiu podľa svojich predstáv by ste tak mali zvládnuť len pomocou zopár kliknutí. Fotografiám sa dá pridať viac farieb, jasu, kontrastu, pričom k dispozícii je modul Vyvolat, ktorý nijako nepoškodí pôvodnú fotografiu. Pre pokročilých fotografov je tu editor s podporou vrstiev a desiatkami nástrojov a filtrov. Softvér podporuje RAW a bitmapové formáty.

Prostredníctvom Photo Studio X má používateľ možnosť svoje fotografie aj zdieľať online svojej rodine a priateľom. Zaujať by ich mohol aj vytvorením pekných kalendárov alebo fotokníh, pre ktoré má Photo Studio X potrebné nástroje.

Cez softvér Zoner Photo Studio X môže používateľ svoje fotografie zdieľať a vytvárať zaujímavé kalendáre či fotoknihy