Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

„Bublinová“ ponorka Triton pre luxusné výlety po morskom dne

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 4. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Verejnosť, alebo aspoň bohatá verejnosť, si čoskoro bude môcť oddýchnuť od luxusnej plavby a vydať sa jazdiť na luxusnej ponorke. Spoločnosť Triton Submarines totiž dodala svoju prvú ponorku Triton 660/9 AVA výletnej spoločnosti, aby vzala cestujúcich do hlbín vo veľkom štýle.

Táto luxusná ponorka má jedinečný tvar natiahnutej bubliny, ktorý je navrhnutý tak, aby cestujúcim umožnil širší panoramatický výhľad na hlbiny oceánu. Tvar tohto tlakového trupu je umožnený tým, čo Triton nazýva svojou technológiou AVA (Advanced Versatile Acrylics – pokročilé všestranné akryláty), a zvyšok názvu plavidla pochádza z jeho maximálneho ponoru a obsadenosti. Ponorka je totiž certifikovaná na potápanie do hĺbky 660 stôp (200 metrov) a môže prepraviť deväť cestujúcich, vrátane ôsmich hostí a pilota.

Luxusná výletná ponorka Triton 660/9 AVA.

Triton 660/9 AVA má byť „zážitkovou“ ponorkou, ktorú ponúknu luxusné rezorty a výletné lode. Jej pohodlný interiér, ktorý je potiahnutý kožou, možno rýchlo vybaviť ako kokteilový bar, jedáleň, kúpeľovú kliniku či klub. Bez ohľadu na aktivity, do ktorých sa veľmi bohatí ľudia pustia na dovolenke, teraz to môžu robiť s jedinečným podmorským pozadím. Zdá sa však, že chýba jeden podstatný „luxus“, takže pred ponorom by výletníci mali rozhodne navštíviť toaletu.

Po tom, čo ponorka podstúpila námorné skúšky a získala certifikáciu dopravného úradu, spoločnosť Triton teraz dodala svoju prvú ponorku 660/9 AVA luxusnej cestovnej spoločnosti Scenic Luxury Cruises & Tours. Táto ponorka, pokrstená ako Scenic Neptune II, bola integrovaná na palubu výletnej lode Scenic Eclipse II, kde cestujúcim umožní ponoriť sa do hlbín bez toho, aby si namočili nohy.

Luxusná výletná ponorka Triton 660/9 AVA.

Výletná loď Scenic Eclipse II práve dorazila do Austrálie a počas nasledujúcich dvoch rokov bude vykonávať luxusné plavby v okolitých vodách, ako aj v Indonézii, na Novom Zélande, v južnom Pacifiku a východnej Antarktíde. Táto malá ponorka by tak mala poskytnúť nový spôsob objavovania mora s kokteilom v ruke.

„Čistota akrylového trupu po ponorení je taká, že sa cítite v jednote s vodou,“ povedal Jason Flesher, riaditeľ pre objaviteľské operácie, Scenic Luxury Cruises & Tours. „Stretnutie s pulzujúcim morským životom južného Pacifiku a austrálskeho Veľkého bariérového útesu v rámci Scenic Neptun II vytvorí spomienky na celý život.“

Luxusná výletná ponorka Triton 660/9 AVA.