Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Lancer 300: Modulárny batoh s napájacou stanicou pre fotografov

Lancer 300: Modulárny batoh s napájacou stanicou pre fotografov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 4. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Modulárny fotografický batoh Coalax Lancer 300 je do značnej miery moderným potomkom skromnej brašne na fotoaparát. Okrem iného má odnímateľnú power banku, solárny panel, priehradku na prenášanie dronu a vysúvacie otočné selfie tyče.

Batoh Lancer 300, ktorý je v súčasnosti predmetom startup kampane na portáli Kickstarter, obsahuje kovový exoskelet, na ktorý je možné podľa potreby namontovať množstvo rôznych doplnkov. Niektoré z týchto vecí sú štandardné, zatiaľ čo iné sú k dispozícii ako voliteľné doplnky. Srdcom zariadenia je 24-litrový hlavný úložný priestor pre fotoaparát / objektív, ktorý má pohyblivé vnútorné priehradky. Priestor je prístupný otvorením chlopne na zips na čalúnenom operadle, takže to znamená, že nie je prístupný počas nosenia batohu.

Základný model batohu Lancer 300 obsahuje aj tri ďalšie priehradky, ku ktorým je vždy prístup. Patrí medzi ne 6-litrová priehradka na dron navrchu, balíček príslušenstva v strede s neuvedeným objemom a 5-litrová priehradka na spodnej strane. Na jednej strane je tiež teleskopická selfie tyč, ktorú možno otočiť o 360 stupňov a predĺžiť ju na maximálnu dĺžku 1,5 metra. Táto súprava sa dá získať podporou kampane v sume 169 dolárov (okolo 156 euro). Plánovaná maloobchodná cena je 299 dolárov (asi 275 euro).

Modulárny batoh pre fotografov Coalax Lancer 300.

Za 299 dolárov (cca 275 euro) je k dispozícii aj súprava, v ktorej 336-Wh power banka nahradí balík príslušenstva. Toto zariadenie obsahuje viaceré vstupné nabíjanie a výstupné nabíjanie zariadení, spolu s 500-lumenovým svetelným panelom na jednej strane. Jedno nabitie power banky by malo stačiť na 12 až 15-násobné nabitie DSLR fotoaparátu alebo štyri až šesťnásobné nabitie dronu. Napájacia stanica je odolná voči vode v štandarde IPX6, čo znamená, že vydrží vystavenie silným prúdom vody po dobu najmenej troch minút. Plánovaná maloobchodná cena tejto súpravy je stanovená na 499 dolárov (približne 460 euro).

K dispozícii sú aj voliteľné doplnky, ktoré je možné objednať s ktoroukoľvek súpravou. Zahŕňajú druhú selfie tyč a 25-wattový solárny panel.

Modulárny batoh pre fotografov Coalax Lancer 300.