Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Duolingo prenáša hravý spôsob do hudobného vzdelávania

Duolingo prenáša hravý spôsob do hudobného vzdelávania
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 9. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Už viac ako 10 rokov pomáha spoločnosť Duolingo ľuďom učiť sa nový jazyk pomocou minilekcií, ktoré sú navrhnuté tak, aby boli zábavné a pútavé. Teraz spoločnosť prenáša svoj herný model do hudobného vzdelávania.

Platforma Duolingo na učenie jazykov je k dispozícii online alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie a je bezplatná s reklamami alebo prostredníctvom mesačného predplatného bez reklám. Jej animované postavičky pomôžu študentom orientovať sa vo viac ako 40-tich jazykoch, v ktorých ich čakajú prekladové cvičenia, kvízy a príbehy a za úspech sú odmeňovaní hernými bodmi.

Pripravovaná aplikácia Duolingo Music by mala vo svojej vzdelávacej knižnici obsahovať viac ako 200 „zábavných a známych melódií“, ktoré budú prítomné v stovkách lekcií a interaktívnych cvičení, „ktoré umožňujú učenie sa prostredníctvom praktických činností“.

Hudobný výučbový program Duolingo Music.

Študenti sa budú učiť čítať noty, hrať jednoduché piesne a ponoriť sa do hudobnej teórie prostredníctvom krátkych lekcií podobných hrám. V tejto fáze nie je jasné, či budú moduly určené len pre začiatočníkov, alebo budú navrhnuté tak, aby sa študenti dostali až na úroveň stredne pokročilých a vyššie.

Z odhalených snímok obrazovky vyplýva, že výučba bude prebiehať podľa novej štruktúry cesty založenej na jednotkách, ktorá bola zavedená minulý rok, pričom animované postavičky budú žiakov viesť napríklad cez cvičenia na porovnávanie nôt a vypĺňanie prázdnych políčok. Zavedené budú podobné systémy bodov a odmien a súťaživý pocit vyvolajú aj rebríčky.

Hudobný výučbový program Duolingo Music.

„Naším poslaním je rozvíjať najlepšie vzdelávanie a zabezpečiť jeho všeobecnú dostupnosť. Teraz sa každý, kto má záujem o hudbu, môže naučiť základy bez akýchkoľvek nákladov, a to všetko v hravom a motivujúcom formáte Duolingo,“ povedala Vanessa Jameson, riaditeľka spoločnosti pre inžinierstvo a nové témy.

Podrobnejšie informácie o novom hudobnom výučbovom programe budú odhalené na konferencii Duocon 11. októbra.

Hudobný výučbový program Duolingo Music.