Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inteligentná šachovnica ChessUp 2 prináša revolúciu v online hraní

Inteligentná šachovnica ChessUp 2 prináša revolúciu v online hraní
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 5. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nová inteligentná šachovnica ChessUp 2 umožní používateľovi si zahrať šachovú partiu nielen s fyzickým oponentom, ktorý sedí oproti, ale aj online s hráčmi a botmi z populárnej platformy Chess.com. Vďaka integrovanej umelej inteligencii je pritom vhodná pre hráčov s rôznymi úrovňami zručností.

Toto dômyselné zariadenie, ktoré navrhla spoločnosť Bryght Labs, má údajne spôsobiť revolúciu hrania hier na platforme Chess.com. Je aktualizáciou pôvodnej šachovnice ChessUp a prenáša to najlepšie z online šachu na skutočnú šachovnicu. Nová generácia si pritom prináša viacero vylepšení.

Inteligentná šachovnica ChessUp 2.

Inteligentná šachovnica ChessUp 2 umožňuje hranie online šachových partií proti ľuďom alebo botom, pričom nie je potrebná žiadna aplikácia ani smartfón. Namiesto toho je vybavená dotykovou obrazovkou a cez Wi-Fi pripojenie sa synchronizuje priamo s účtom používateľa na platforme Chess.com. Po dokončení šachovej partie je možné si hru na platforme uložiť a neskôr analyzovať.

Inteligentná šachovnica ChessUp 2.

Každý kus šachovej figúrky je pritom citlivý na dotyk používateľa a obsahuje vlastný ID čip s názvom Sense Piece. Ten údajne zaisťuje 100-percentnú citlivosť a rýchlu odozvu pri položení figúrky na hernú plochu. K dispozícii je aj možnosť využitia umelej inteligencie na poskytnutie rád a umožnenie vzájomnej hry hráčom s rôznymi úrovňami zručnosti. Začiatočníci sa tiež môžu učiť hrať šachy na hracej ploche pomocou režimu, v ktorom keď sa dotknú figúrky, uvidia na šachovnici všetky možné pohyby. Šachovnica je tak ideálna pre hráčov všetkých úrovní.

Inteligentná šachovnica ChessUp 2.

Nová inteligentná šachovnica ChessUp 2 sa dá získať podporou už štedro financovanej startup kampane na portáli Kickstarter v sume od 199 dolárov (približne 185 euro). Maloobchodná cena sa po skončení kampane vyšplhá na 299 dolárov (asi 276 euro). Ak všetko pôjde podľa plánov výrobcu, dodávka by sa mala začať niekedy v novembri tohto roku.

Inteligentná šachovnica ChessUp 2.