Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Icaros vám sprostredkuje skutočný pocit z lietania

Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
11. 1. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Virtuálna realita je hudba súčasnosti, ale samozrejme každý takýto úžasný vynález si pýta neustále vylepšenia ilúzie skutočnosti. Existujú rôzne rámy na chodenia a otáčanie či streľbu, rukavice, topánky, pocitové materiály a nakoniec teda aj dopĺňanie elementov, ako voda, vietor či horúčava.

To všetko vám má pomôcť zabudnúť na skutočný svet a ponoriť sa do toho virtuálneho. Keďže ale činností, ktoré sa dajú robiť vo virtuálnom svete je nespočetne tak aj zariadení pribúda. Jedným z takých je aj systém Icaros, ktorý vám sprostredkuje skutočný pocit lietania.

Zariadenie pre virtuálnu realitu Icaros vám sprostredkuje skutočný pocit z lietania

Ide o akúsi konštrukciu s ťažiskom na vašom páse, do ktorej si ľahnete a snažíte sa držať telo v rovnováhe, teda až dokiaľ nebudete chcieť vo virtuálnom vzduchu zatočiť. K držadlám pre ruky si viete pripevniť rôzne tlačidlá ktoré budú ovládať najrôznejšie herné prvky. Konštrukcia celého zariadenia je kovová a dovoľuje rôzne osy otáčania, s možnosťou nastavovania plynulosti sklzu.

Zariadenie pre virtuálnu realitu Icaros vám sprostredkuje skutočný pocit z lietania

Samotnú virtuálnu realitu zabezpečuje headset Samsung Gear VR a zatiaľ nie je úplne jasné, či bude zariadenie podporovať aj iných výrobcov. Celý výrobok by mal podporovať koncentráciu, stabilitu a celkové držanie tela, a teda neskutočný pocit z „naozajstného lietania.“