Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Najnovší herný monitor LG rýchlo prepína obnovovaciu frekvenciu

Najnovší herný monitor LG rýchlo prepína obnovovaciu frekvenciu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 12. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Veľtrh CES 2024 sa rýchlo blíži a niektorí výrobcovia spotrebnej elektroniky už vopred lákajú na svoje novinky. Juhokórejská spoločnosť LG pritom oznámila niekoľko nových prírastkov do svojho modelového radu herných monitorov UltraGear, vrátane jedného, ktorý umožňuje používateľom rýchlo prepínať medzi 240 Hz 4K a 480 Hz Full HD len pomocou klávesovej skratky.

Vo všeobecnosti počítačové monitory nepatria k najzaujímavejším technológiám, ale model s ťažko zapamätateľným označením 32GS95UE by mohol byť výnimkou. Tento 32-palcový UltraGear OLED herný monitor UltraGear má rozlíšenue 4K (3 840 x 2 160 pixelov) už v základnej výbave a to so svižnou obnovovacou frekvenciou 240 Hz. To podľa spoločnosti LG vyhovuje „vizuálne bohatým príbehovým hrám“.

Namiesto ponárania sa do nastavení, keď je potrebná vyššia obnovovacia frekvencia, napríklad pri hraní „rýchlych akčných titulov a strieľačiek“, funkcia Dual-Hz umožňuje hráčom stlačiť klávesovú skratku alebo smerový prepínač joysticku na ovládači a zvoliť si neuveriteľných 480 Hz, hoci táto obnovovacia frekvencia je k dispozícii len pri rozlíšení Full HD (1 920 x 1 080 pixelov).

Herný monitor UltraGear 32GS95UE OLED možno prepnúť z rozlíšenia 4K pri 240 Hz na rozlíšenie 1080p pri 480 Hz pomocou jedinej klávesovej skratky.

Spoločnosť LG sľubuje „výnimočné farby a kontrast“ vďaka technológii OLED so samočinným osvetlením, ktorá pokrýva 98,5 % farebnej škály DCI-P3 a má kontrastný pomer 1,5 milióna ku 1. Rozmazanie pohybu je obmedzené na minimum vďaka ultra rýchlemu času odozvy (GtG alebo Gray-to-Gray) len 0,03 milisekundy. Displej sa tiež môže pochváliť „prakticky bezokrajovým“ dizajnom pre lepšie sústredenie sa na zobrazovaný obsah.

Pripojenie je možné cez dva porty HDMI 2.1 alebo DisplayPort 1.4 a monitor je vybavený aj zabudovaným zvukom vpredu, ktorý je ukrytý za obrazovým panelom a obsahuje dva basové reproduktory, a navyše podporuje technológiu DTS Virtual:X.

Na zozname oznámení sú aj štyri OLED monitory so zakriveným displejom, jeden s uhlopriečkou 34 palcov, ďalší s uhlopriečkou 39 palcov a ďalšie dva s uhlopriečkou až 45 palcov. K dispozícii je aj 27-palcový monitor s plochým displejom.