Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Fiio vkladá dva hi-fi DAC prevodníky do mechanickej klávesnice

Fiio vkladá dva hi-fi DAC prevodníky do mechanickej klávesnice
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 11. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Konektor pre slúchadlá v notebooku alebo počítači s veľkou pravdepodobnosťou neposkytne mimoriadnu kvalitu zvuku pri zapojení. Čínska hi-fi značka Fiio však chce ponúknuť výrazné zvýšenie kvality pomocou mechanickej klávesnice KB3 s vlastným DAC / zosilňovačom pre slúchadlá.

Naľavo od klávesu Esc sa nachádzajú dva výstupy na slúchadlá. Je tu 3,5 mm jednosmerný nesymetrický konektor pre bežné káblové slúchadlá do uší alebo náhlavné slúchadlá a 4,4 mm symetrický konektor, ktorý je pripravený prijať špičkové audiofilské slúchadlá.

Mechanická klávesnica s DAC prevodníkmi Fiio KB3.

Zvukový signál prechádza cez klávesnicu KB3 z počítačového zdroja, ako je notebook alebo stolný počítač, cez rozhranie USB a je vedený cez dva digitálno-analógové prevodníky Cirrus Logic CS43131, ako aj dvojicu nízkošumových optických zosilňovačov SGM8262, ktoré dokážu poskytnúť výstupný výkon 550 mW.

Mechanická klávesnica s DAC prevodníkmi Fiio KB3.

Používatelia sa môžu tešiť na špičkový posluchový potenciál vďaka podpore formátov PCM až do 32-bit/384 kHz a natívneho DSD256. To je oveľa lepšia kvalita ako pri pripojení kábla priamo do audio konektora hostiteľského počítačového zariadenia. Na pravej strane krytu, ktorý je vyrobený zo zliatiny hliníka a horčíka, sa nachádza plynulý ovládač hlasitosti.

Mechanická klávesnica s DAC prevodníkmi Fiio KB3.

Pokiaľ ide o samotnú klávesnicu, používatelia majú k dispozícii žlté spínače Gateron G Pro 3.0 s tesnením, ktoré podľa spoločnosti Fiio budú vhodné na produktivitu aj hranie hier. Klávesnica obsahuje 81 priehľadných klávesov v kompaktnom rozložení, má osvetlenie RGB s prednastavenými efektmi, podporuje operačné systémy Windows a Mac a jej batéria má kapacitu 4 000 mAh.

Mechanická klávesnica s DAC prevodníkmi Fiio KB3.

Spoločnosť Fiio predáva mechanickú klávesnicu KB3 prostredníctvom obchodu AliExpress za 149,58 euro. K dispozícii aj verzie barebone bez spínačov a klávesov a bezdrôtové (bez hi-fi obvodu) modely za nižšiu cenu.