Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Jogurtovač Yomee vyrobí lahodný jogurt presne podľa vašej chuti

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 9. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Jogurty sú v základe jedlom pre zdravú výživu, no v praxi viaceré z nich môžu obsahovať veľa cukru a tukov. Aj práve preto sa spoločnosť Lecker Labs rozhodla vytvoriť domáci automatický jogurtovač Yomee, ktorý umožňuje kontrolu nad sladením a typom mlieka. Výroba jogurtu by mala byť jednoduchá a údajne by mala tiež byť lacnejšia ako nakupovanie hotových jogurtov.

Ako taká domáca výroba jogurtu s Yomee funguje? Používateľ začne tým, že naleje vybraný typ mlieka do jogurtovača a umiestni do neho kapsulu Yomee s kultúrou. Mlieko sa varí a mieša po dobu 15 minút a potom sa schladí na teplotu 46 ° C. Z kapsule potom kvapká do mlieka zmes, ktorá sa rozpúšťa a uvoľňuje živé bakteriálne kultúry.

Po premiešaní sa obsah nechá inkubovať počas šiestich hodín. V tomto čase práve dochádza k premene mlieka na jogurt. Nakoniec sa celá zmes schladí na 10 ° C, čím sa spomaľuje kultivačný proces. Jogurt sa môže nechať chladený 48 hodín pred jeho spotrebovaním.

Domáci automatický jogurtovač Yomee.

Každá kapsula Yomee s bakteriálnymi kultúrami poslúži na výrobu dvoch dávok jogurtu, celkovo 283 gramov, a môže byť uchovávaná po dobu až šiestich mesiacov pred použitím. Tieto kapsule obsahujú aj prírodnú arómu a môžu byť s príchuťami jahôd, vanilky a čučoriedok. Používateľ si do jogurtu môže pridať vlastné sladidlo, napríklad med a jogurt môže premiešať s ovocím alebo ovsenými vločkami.

Počas procesu výroby jogurtu poslúži mobilná aplikácia pre operačné systémy iOS a Android na určenie toho, aký typ jogurtu chce používateľ so zariadením vyrobiť. Medzi voľby patrí grécky, prostý bežný jogurt alebo miešaný.

Počas procesu výroby jogurtu poslúži mobilná aplikácia pre operačné systémy iOS a Android na určenie toho, aký typ jogurtu chce používateľ so zariadením vyrobiť.

Domáci automatický jogurtovač Yomee je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za finančnú podporu v sume 99 dolárov. Jeho maloobchodná cena bude pritom 149 dolárov. Kapsuly s bakteriálnou kultúrou by sa mali predávať po 9,99 dolárov za balenie 10 alebo 20 porcií. Podľa spoločnosti Lecker Labs by pritom každá porcia mala stáť o tretinu menej, ako by používateľ zaplatil za balenie jogurtu v obchode.

Každá kapsula Yomee s bakteriálnymi kultúrami poslúži na výrobu dvoch dávok jogurtu, celkovo 283 gramov.