Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Cyklopočítač Garmin EDGE 520 prekvapí množstvom inteligentných funkcií

Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
29. 6. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Je malý, ľahký, ale tých informácií, čo vám poskytne, potešia najmä cyklistov. Reč je o zariadení Garmin EDGE 520. Cyklopočítač, ktorý sa spája aj so smartfónom, alebo s množstvom senzorov. Čo je za týmito spojeniami sa už teraz dozviete.

Ten, kto bicykluje, vie aký dôležitý je cyklopočítač. No nielen na meranie trasy. Zaujímavosťou je Garmin EDGE 520, ktorý používajú aj svetoví cyklisti. Pri prechode terénom využíva na záznam trasy satelitnú navigáciu a pomocou výškomera uchováva aj klesanie, stúpanie a prevýšenia.

Prívlastok “CONNECTED" nemá len tak náhodou. Cez bezdrôtové rozhranie ANT+ sa vie pripojiť k senzorom rýchlosti, kadencie ale aj výkonu. Nechýba ani Bluetooth. Ten otvára ďalšie možnosti pri prepojení so smartfónom. Nie sú to len SMART notifikácie a počasie z telefónu, ale aj taký LiveTrack, pri ktorom cyklista zdieľa v reálnom čase, napríklad priamo s trénerom, aktuálnu polohu a tréningové dáta. Vďaka prepojeniu vie s výsledkami súperiť aj s ďalšími, cez službu Strava Live Segments.

Cyklopočítač Garmin EDGE 520.

EDGE komunikuje aj s inými zariadeniami. Z domácej dielne dokáže napríklad ovládať akčnú kameru VIRB, ale funguje aj so zariadeniami VARIA. Zobrazuje tiež informácie o zaradených prevodoch zo systémov elektronického radenia rýchlostí prevodov Shimano, SRAM a Campagnolo.

No a dokonca Garmin, v spolupráci s výrobcom bicyklov Specialized, vytvoril pre EDGE aplikáciu, pomocou ktorej sa dajú nastaviť niektoré modely elektronických bicyklov výrobcu. Pre profíkov v sebe obsahuje aj tréningové funkcie a pokročilé výkonové metriky ako je FTP, či ukazovateľ aeróbnej vytrvalosti - VO2 MAX, podpora WKO4 od Training Peaks a pokročilé metriky od Firstbeat.

Na záver treba povedať, že pri kapacite batérie, 15 hodín, vydrží fungovať zrejme dlhšie ako väčšina cyklistov.