Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inteligentný držiak na smartfón automaticky sleduje viac ako 20 športov

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 5. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Držiak na telefón s podporou umelej inteligencie XbotGo Chameleon poskytne používateľom možnosti automatického sledovania a nakrúcania viac ako 20-tich tímových športov. Okrem vloženého smartfónu obsahuje zariadenie aj vlastnú kameru so 120-stupňovým ultraširokouhlým objektívom pre snímanie dynamických momentov z rôznych uhlov.

XbotGo Chameleon využíva pokročilé algoritmy počítačového videnia na transformáciu zariadenia na komplexný športový kamerový systém, ktorý prináša funkcie automatického sledovania, automatického nahrávania, živého vysielania a automatických úprav. Zariadenie je pritom vybavené duálnymi kamerami a 120-stupňovým ultraširokouhlým objektívom. Vďaka tomu zaistí záznam v profesionálnej kvalite pre viac ako 20 športov, zatiaľ čo jeho 360-stupňová rotácia rozširuje možnosti pre aktivity ako sú korčuľovanie a tanec.

Držiak na smartfón pre automatické nakrúcanie tímových športov XbotGo Chameleon.

S jednoduchým nastavením sa smartfón používateľa premení na kameramana s využitím umelej inteligencie. Algoritmy technológie XbotVision 2.0 pritom dokážu sledovať daný šport s presnou identifikáciou a analýzou trajektórie lopty a pohyb hráčov. Medzitým technológia FollowMe 2.0 inteligentne identifikuje a sleduje športovcov, čím zaisťuje plynulé nahrávanie aj pri rozptyľovaní používateľa.

Držiak na smartfón pre automatické nakrúcanie tímových športov XbotGo Chameleon.

Vďaka tomu môže používateľ bez námahy vytvárať plynulé najdôležitejšie momenty a vysielať ich naživo prostredníctvom mobilnej aplikácie XbotGo. Aplikácia sa navyše neustále zlepšuje na základe spätnej väzby od používateľov a technologického pokroku. K dispozícii je aj bezplatné cloudové úložisko na zvečnenie každého športového momentu. Integrovaná batéria s kapacitou 7 800 mAh umožní viac ako 8 hodín nepretržitej prevádzky na jedno nabitie.

Držiak na smartfón pre automatické nakrúcanie tímových športov XbotGo Chameleon.

Držiak na smartfón pre automatické nakrúcanie tímových športov XbotGo Chameleon je súčasťou startup kampane na portáli Indiegogo, kde je ponúkaný za zvýhodnenú cenu 259 EUR. Maloobchodná cena po skončení kampane sa vyšplhá na 371 EUR. Expedícia je naplánovaná na jún tohto roku.

Držiak na smartfón pre automatické nakrúcanie tímových športov XbotGo Chameleon.