Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Horský e-bicykel Ramblas je určený na zdolávanie kopcov

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 3. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Výrobca bicyklov Aventon prichádza na nové územie s vysoko výkonným horským e-bicyklom (eMTB) s názvom Ramblas, ktorý obsahuje úplne nový inteligentný stredový elektromotor A100 spoločnosti Aventon s vysokým krútiacim momentom pre prísľub „hladkej a vzrušujúcej jazdy v akomkoľvek teréne“.

Rýchlo sa púšťať dole po prašných cestách je skvelá zábava, či už jazdíte s elektrickou asistenciou alebo bez nej, no keď sa stretnete s náročným stúpaním, jazdci na e-bicykloch môžu mať výhodu, pokiaľ elektromotor túto úlohu zvládne.

Aj keď je nový stredový elektromotor Aventon A100 dimenzovaný na 250 wattov trvalého výkonu, môže dosiahnuť maximálny výkon až 750 W v turbo režime a poskytuje krútiaci moment 100 Nm na podporu pri jazde do kopca. To ho odlišuje od ostatných stredových elektromotorov, Bosch, Yamaha a Shimano, ktoré poskytujú len 90 Nm krútiaceho momentu. Odnímateľná batéria v spodnej trubke rámu s certifikáciou UL 2849 má kapacitu 698 Wh. Je vyrobená s článkami LG 21700 a podľa odhadov vydrží až 128 kilomertov jazdy na jedno nabitie.

Horský e-bicykel Aventon Ramblas.

Tri úrovne elektrickej asistencie šliapania do pedálov sú k dispozícii až do rýchlosti 32 km / h so snímačom krútiaceho momentu, ktorý zaisťuje prirodzenejší zážitok z jazdy, pretože reaguje skôr na vstup do pedálov než na kadenciu. Motor je tiež chránený pred vniknutím prachu a krátkym ponorením do mokra podľa noriem IP67 a podsvietený farebný LCD displej umožňuje okamžitú kontrolu stavu bicykla. Kompaktný displej funguje aj s mobilnou sprievodnou aplikáciou cez Bluetooth pre ďalšie nastavenia.

Horský e-bicykel Aventon Ramblas.

Nový eMTB Ramblas má celkovú váhu 25,4 kilogramu a je postavený na ráme zo zliatiny 6061 s celkovou nosnosťou až 136 kilogramov. Dodáva sa s odpruženou vidlicou RockShox, ktorá absorbuje nerovnosti so zdvihom 130 mm. Jazdec si môže nastaviť odskok a kompresiu tak, aby zodpovedala jeho jazdnému štýlu alebo podmienkam na trati.

Horský e-bicykel Aventon Ramblas.

Tri zo štyroch dostupných veľkostí rámov sú k dispozícii s 29-palcovými kolesami, zatiaľ čo najmenšia veľkosť rámu je k dispozícii s 27,5-palcovými kolesami. Všetky sú pritom obudté do pneumatík Maxxis s šírkou 2,4 palca, ktoré sa môžu pochváliť „agresívnym vzorom dezénu, ktorý priľne k uvoľneným povrchom a zároveň sa efektívne odvaľuje na pevnom podklade.“ Horský e-bicykel ponúka množstvo možností radenia vďaka 12-rýchlostnej súprave SRAM NX a štvorpiestové hydraulické brzdy SRAM poskytujú spoľahlivú brzdnú silu. Kľúčové špecifikácie završuje dropper sedadlo KS,

Nový horský e-bicykel Aventon Ramblas prichádza s odporúčanou maloobchodnou cenou 2 699 dolárov (približne 2 488 euro).

Horský e-bicykel Aventon Ramblas.