Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Basketbalová lopta s priehľadným dizajnom sa odráža bez vzduchu

Basketbalová lopta s priehľadným dizajnom sa odráža bez vzduchu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 2. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Wilson predstavila futuristickú basketbalovú loptu Airless Gen1 v priehľadnom dizajne, ktorá vymenila spoľahlivú gumu za 3D tlačenú mriežkovú štruktúru, ktorá poskytuje pružný odraz aj bez vzduchu. Predávať sa bude v limitovanej edícii za závratnú štvorcifernú cenu.

Nová basketbalová lopta Airless Gen1 má 3D tlačenú štruktúru polymérovej mriežky, ktorá bola oproti prototypu vylepšená pre konzistentnejší výkon a odraz pri zachovaní tradičného vzhľadu ôsmich panelov. Výrobca sľubuje, že basketbalová lopta sa bude približovať s výkonnostnými špecifikáciami bežnej basketbalovej lopte, vrátane jej hmotnosti, veľkosti a odrazu / odskoku.

Bezvzduchová basketbalová lopta Wilson Airless Gen1.

Spoločnosť Wilson spolupracovala s niekoľkými partnermi pri prenesení jedinečnej lopty z prototypu do limitovanej produkcie. Poskytovateľ digitálnych riešení General Lattice dodal služby výpočtového dizajnu na optimalizáciu výkonu, spoločnosť DyeMansion, ktorá sa zaoberá spracovaním 3D tlače, poskytla farebné a dokončovacie riešenia, zatiaľ čo poskytovateľ riešení aditívnej výroby EOS dohliadal na technické a výrobné plánovanie, a špecialista na aditívnu výrobu SNL Creative poskytol hlavné výrobné centrum pre počiatočné spustenie.

Bezvzduchová basketbalová lopta Wilson Airless Gen1.

Basketbalová lopta Airless Gen1 nadväzuje presne tam, kde prototyp skončil, pričom odštartovala svoju kariéru v rámci tohtoročného All-Star víkendu NBA. Na trh sa dostane v hnedej a bielej farbe, ako aj v pôvodnej čiernej farbe. Každá basketbalová lopta má tiež očíslovaný štítok, ktorý označuje jej miesto v limitovanej výrobnej linke. No a už spomínaná štvorciferná cena je 2 500 USD (približne 2 321 EUR).

Spoločnosť Wilson priznáva, že Airless Gen1 je skôr ukážkový kus pre technologických fanatikov a nadšencov basketbalu. Určite by mohla vyzerať pekne vo vitríne zberateľa vedľa spomienkových predmetov obľúbeného basketbalového tímu alebo hráča.

Bezvzduchová basketbalová lopta Wilson Airless Gen1.