Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Vanpowers sa valí na CES 2024 s gravelovým e-bicyklom a eMTB

Vanpowers sa valí na CES 2024 s gravelovým e-bicyklom a eMTB
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 1. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Kalifornská spoločnosť Vanpowers mieri tento týždeň na výstavu CES 2024 v Las Vegas s dvoma novými elektrickými bicyklami. Model UrbanCross je nový ľahký cestný / gravelový e-bicykel, zatiaľ čo model GrandTeton jazdí ako všestranný terénny eMTB (horský e-bicyekl) do každého počasia.

„Sme nadšení, že na veľtrhu CES 2024 môžeme odhaliť naše najnovšie inovácie, GrandTeton a UrbanCross,“ povedal Darik Duan, vedúci výskumu a vývoja vo Vanpowers. „Tieto prírastky nielen rozširujú našu ponuku inteligentných e-bicyklov, ale tiež nás motivujú pokračovať v posúvaní hraníc technológie smart e-bicykla s cieľom zvýšiť bezpečnosť a ochranu jazdcov.“

Cestný / gravelový e-bicykel UrbanCross váži 17,6 kilogramu a má rozšírené sklopné riadidlá, ktoré sú vyrobené z uhlíkových vlákien. Na vrchu prestavca sa nachádza farebný displej, ktorý možno spárovať so sprievodnou mobilnou aplikáciou cez Bluetooth. Jeho hliníkový „pokročilý gravel“ rám z hliníka 6061 obsahuje množstvo montážnych bodov pre blatníky, nosiče, košíky na fľaše a tašky, zatiaľ čo tuhá karbónová vidlica drží jeden z dvojstenných zliatinových ráfikov obutých do gravelových pneumatík 700x40c CST.

 Cestný / gravelový e-bicykel Vanpowers UrbanCross.

V zadnom náboji kolesa sa nachádza 250 W elektromotor, ktorý údajne poskytne krútiaci moment 40 Nm a maximálnu elektricky asistovanú rýchlosť 32 km / h prostredníctvom snímača krútiaceho momentu, ktorý reaguje na výkon na pedál. Motorový zámok je zabudovaný ako ochrana proti krádeži, spolu s detekciou vibrácií, 4G a GPS sledovaním a geofencingom . To „výrazne znižuje riziko krádeže bicykla a zároveň zvyšuje pravdepodobnosť úspešného nájdenia aj v prípade krádeže“. E-bicykel má 11-rýchlostnú súpravu Shimano GRX alebo 9-rýchlostnú CUES 400, v závislosti od modelu. Dodáva sa vo variantoch Ultra a Pro.

E-bicykel UrbanCross je vybavený 345,6 kWh batériou v dolnej trubke rámu, ktorá poskytne dojazd do vzdialenosti prilbižne 97 kilometrov na jedno nabitie. K dispozícii je aj voliteľný predlžovač dojazdu v podobe batérie v koši na fľašu. O brzdnú silu sa postarajú hydraulické kotúčové brzdy Shimano alebo Tektro so 160 mm kotúčmi. Vo výbave je aj dvojlúčový svetlomet a brzdového zadné svetlo.

Cestný / gravelový e-bicykel Vanpowers UrbanCross. 

Model horského e-bicykla GrandTeton „do každého počasia, na celú sezónu“ je opäť ponúkaný vo variantoch Ultra a Pro. Prvý z nich je poháňaný 500-W elektromotorom so stredným pohonom Bafang M560 s krútiacim momentom 95 Nm. Druhý variant sa môže pochváliť 750-W elektromotorom v zadnom náboji, ktorý dosiahne krútiaci moment až 130 Nm.

Najvyššia rýchlosť s elektrickou asistenciou šliapania do pedálov je v oboch prípadoch 32 km / h. Variant Ultra má len elektrickú asistenciu, zatiaľ čo variant Pro získava aj plne elektrický pohon. Oba varianty obsahujú snímač krútiaceho momentu pre prirodzenejšiu asistovanú jazdu. Pre flexibilnejšie voľby na cestách je eMTB dodávaný aj s 9-rýchlostnou súpravou Shimano.

 Horský elektrický bicykel Vanpowers GrandTeton.

V spodnej rúre zliatinového rámu tohto modelu je 692-Wh vymeniteľná batéria, ktorá zaistí dojazd až 180 kilometrov na jedno nabitie s pridaním voliteľného predlžovača dojazdu. Jazdu po nerovnom teréne stlmí vzduchovo odpružená vidlica so zdvihom 120 mm. Kolesá s 26-palcovými zliatinovými ráfikmi sú obuté do 4-palcových pneumatík CST. Brzdnú silu zaistia hydraulické kotúčové brzdy Tektro s 203 mm kotúčmi.

Každý variant GrandTeton prichádza s podobným inteligentným systémom ako UrbanCross, vrátane sledovania v reálnom čase a geofencingu, spolu s núdzovým SOS. K dispozícii je 1,9-palcový farebný LCD displej, ktorý možno spárovať s mobilnou aplikáciou Vanpowers. Tento model tiež získava kvapkové sedadlo, ktoré „umožní ľahko zvládnuť náročné trasy“. Viditeľnosť za denného svetla v premávke alebo dobrodružstvá po zotmení sú podporované 100-luxovým svetlometom a brzdovým zadným svetlom.

Informácie o cenách a dostupnosti zatiaľ neboli zverejnené.

 Horský elektrický bicykel Vanpowers GrandTeton.