Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Swamp Master si nárokuje titul „prvý plne odpružený BMX na svete“

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 1. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Predné aj zadné odpruženie pomáha cyklistom na horských bicykloch udržiavať trakciu, mať lepšiu kontrolu a robiť relatívne mäkké pristátia pri veľkých skokoch. Prečo teda neexistujú plne odpružené BMX bicykle? No, teraz už konečne jeden existuje, v podobe BMX bicykla s názvom Swamp Master.

Swamp Master, ktorý je vyrobený nemeckou BMX spoločnosťou Wethepeople, je označovaný za „prvý produkčný bicykel svojho druhu“. Inými slovami, je to údajne prvý kompletne odpružený BMX na svete. Spoločnosť Wethepeople uvádza, že model Swamp Master bol inšpirovaný svetom zjazdovej horskej cyklistiky a že je „navrhnutý pre seriózne zjazdy a zároveň získanie pohybu a slobody, ktoré BMX bicykel ponúka“.

Plne odpružený BMX bicykel Swamp Master.

Pre tento účel je vybavený rámom, ktorý je vyrobený z chrómovej ocele 4130, spolu s prednou odpruženou vidlicou Manitou Machete JUnit Expert a zadným tlmičom Rockshox Monarch RL. Odpružená vidlica je navrhnutá pre mladších jazdcov, no bola špeciálne vyladená aj pre dospelých a poskytuje zdvih 100 milimetrov.

Plne odpružený BMX bicykel Swamp Master.

Swamp Master sa valí na 20 x 2,6-palcových pneumatikách Kenda Kaos, namontovaných na 38 mm širokých ráfikoch Éclat Bondi, ktoré sú spárované s nábojmi Éclat Exile. O brzdnú silu sa starajú hydraulické kotúčové brzdy Bengal Ares 3 so 160 mm kotúčmi. Celá súprava údajne váži 14,5 kilogramu a je ponúkaná len v jednej veľkosti rámu a jednej farbe, a to matnej čiernej. Plne odpružený BMX bicykel Swamp Master je dostupný v obmedzenom množstve prostredníctvom webovej stránky výrobcu za cenu 1 700 euro.

Plne odpružený BMX bicykel Swamp Master.