Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Lenovo Moto E4 Plus: Elegantný smartfón s poriadne dlhou výdržou

Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
30. 6. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

S modernou dobou sa postupne dostávajú dopredu aj smartfóny v strednej triede. Získavajú pritom takú výbavu, akú doteraz nemali. Príkladom je zariadenie Moto E4 Plus z dielne Lenova. Smartfón v rozmere 5,5 palca má na bokoch displeja len tenké okraje a tak aj pri takejto veľkosti ergonomicky dobre sadne do ruky.

Pocit prémiovosti pritom umocňuje predovšetkým použitý kovový dizajn, potiahnutý povrchom, ktorý odpudzuje vodu. Práve kov podčiarkuje aj vyššiu odolnosť, ako pri mobiloch s plastovým telom. Celkový dizajn dotvára aj 2,5D zaoblenie na skle, ktoré pokrýva HD displej.

Hrúbka mobilu niečo cez 9 milimetrov už prezrádza, že vo vnútri to nebude len o batérii na necelý deň. E4 Plus si totiž prináša až 5000 mAh batériu, ktorá podľa výrobcu sľubuje výdrž takmer dva dni štandardného používania. No a nechýba ani funkcia rýchlo nabíjania.

Smartfón Lenovo Moto E4 Plus.

Silná batéria vyhovuje aj štvorjadrovému procesoru, ktorý môže mať k dispozícii až 3 GB operačnej pamäte a 32 GB úložného priestoru. Poteší to predovšetkým najnovší operačný systém Android 7.1.1, ktorý si prináša nové možnosti pri spúšťaní niektorých aplikácií dlhším dotykom, ale aj filter modrého svetla displeja, ktorý šetrí zrak.

Pre väčšiu bezpečnosť nechýba telefónu ani čítačka odtlačkov prstov, ktorá je integrovaná v hlavnom tlačidle. To sa dá pritom využiť aj pre navigáciu v mobile, čo nahradí známe tri androidové tlačidlá, a zjednoduší tak ovládanie len jednou rukou. No a na záver ešte zmienka o kamerách. Predná 5 megapixlová selfie dostala do výbavy aj blesk, ktorý má samozrejme aj 13 megapixlová kamera na zadnej strane.

Toto 181 gramové zariadenie s voliteľnou technológiou NFC tak dostalo všetko potrebné a preto určite mnohých zaujme, avšak nielen výbavou.