Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inovatívny smartfón s ohybným telom sa dá nosiť na zápästí

Inovatívny smartfón s ohybným telom sa dá nosiť na zápästí
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 2. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Motorola na výstave MWC 2024 predviedla inovatívny ohybný smartfón Moto, ktorý môže používateľ nosiť na zápästí. Keďže ide o koncepčné zariadenie, nebude komerčne uvedené na trh ešte dlhé roky, ak vôbec, no predstavuje zaujímavé možnosti technológie ohybného displeja.

Tento koncepčný smartfón má veľký 6,9-palcový OLED displej, ktorý je jasný a flexibilný. Dá sa tak bez problémov ohýbať spolu s telom. Na rozdiel od skladacieho smartfónu s iba jedným pántom má tento telefón viacero pántov pre každý článok, ktorý tvorí jeho telo. Napriek tomu displej by nemal mať žiadne záhyby.

Koncept ohybného smartfónu Motorola.

Okrem toho, že je otázne ako dlho by takýto displej mohol vydržať bez viditeľného poškodenia displeja spôsobeného neustálym ohýbaním, nie je jasné ani to, aká je výdrž batérie. Spoločnosť Motorola sa nevyjadrila k tomu, či je aj batéria ohýbateľná alebo ako je vlastne riešená a akú má kapacitu.

Predná kamera je pritom jediná kamera na telefóne. A to môže byť ďalší problém pre nadšencov mobilného fotenia a nakrúcania. Vzhľadom na to, aké veľké bývajú moduly fotoaparátov v iných smartfónoch, nie je jasné, či by takéto zariadenie mohlo obsahovať aj fotoaparáty na zadnej strane. Tá je pritom vyrobená z akéhosi textilného vlákna, ktoré môže podporovať ohýbanie.

Koncept ohybného smartfónu Motorola.

Pokiaľ ide o používanie ohybného smartfónu na zápästí, používateľ si musí navliecť náramok s niekoľkými magnetmi, ktoré udržia telefón pevne na mieste. Počas nosenia sa tak môže správať ako inteligentné hodinky. Smartfón podporuje aj režim stanu pre selfie, zatiaľ čo režim stojanu je vhodný na fotografovanie a nakrúcanie videí. No a samozrejme funguje aj ako klasický smartfón.

Ohybný smartfón na zápästie od spoločnosti Motorola je plne funkčné zariadenie so systémom Android. Nedá sa síce očakávať, že by sa v dohľadnej dobe dostal na trh, no je to vzrušujúce koncepčné zariadenie. Aj pomocou neho tak môže spoločnosť Motorola prototypovať nové mobilné technológie, ktoré by sa jedného dňa mohli dostať do skutočných smartfónov.

Koncept ohybného smartfónu Motorola.