Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Okamžité zálohovacie zariadenie môže pomôcť pri strate smartfónu

Okamžité zálohovacie zariadenie môže pomôcť pri strate smartfónu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 2. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ak stratíte svoj smartfón, určite nechcete prísť o všetky fotografie a ďalšie súbory, ktoré sú na ňom uložené. Preto je dôležité vykonávať zálohy a nové zariadenie PhotoCube PD+ na to poskytuje obzvlášť jednoduchý prostriedok.

Samozrejme, že dáta zo smartfónov sa dajú zálohovať do cloudu, prípadne na USB kľúče. Cloudové úložisko si však vyžaduje prístup na internet a platenie mesačných poplatkov a navyše existuje neustále bezpečnostné riziko straty či krádeže údajov hackermi. Navyše ľudia, ktorí nie sú až tak technicky zdatní, si nemusia byť istí, kedy a či sa tieto zálohy uskutočnili.

USB kľúče určite ponúkajú praktickejšiu alternatívu, no pre niektorých ľudí môže byť proces zálohovania stále trochu komplikovaný a kapacita pamäte sa nedá zvýšiť.

Okamžité zálohovacie zariadenie pre smartfóny PhotoCube PD+.

Jednoduchým riešením by však mohlo byť nové zálohovacie zariadenie s názvom PhotoCube PD+. Toto kompaktné zariadenie, ktoré vyrába hongkonská elektronická spoločnosť PhotoFast, sa pripája priamo k portu USB-C na iPhone alebo smartfóne s OS Android a automaticky spustí sprievodnú aplikáciu na zálohovanie kontaktov, kalendára, fotografií, videí, dokumentov a hudobných súborov v telefóne.

PhotoCube ukladá všetky tieto dáta na používateľom dodanú vymeniteľnú microSD kartu s kapacitou až 2 TB. Na jednu kartu je možné zálohovať viacero smartfónov a / alebo tabletov, na ktorých bude obsah každého zariadenia uložený v samostatnom priečinku.

Okamžité zálohovacie zariadenie pre smartfóny PhotoCube PD+.

Navyše je možné telefón nabíjať počas zálohovania. Toto sa jednoducho spraví zapojením PhotoCube do elektrickej zásuvky a následným zapojením telefónu do PhotoCube pomocou kábla. Ak je použitý správny adaptér, toto nastavenie umožňuje PhotoCube vykonávať zálohy aj na smartfónoch, ktoré nemajú USB-C port.

Okamžité zálohovacie zariadenie pre smartfóny PhotoCube PD+ sa dá získať podporou startup kampane na portáli Kickstarter v sume od 55 dolárov (okolo 51 euro). Plánovaná maloobchodná cena je 99 dolárov (asi 91 euro). Dodávky prvých kusov by sa mali začať v júni tohto roku.

Okamžité zálohovacie zariadenie pre smartfóny PhotoCube PD+.