Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Universal Lite premení takmer každý smartfón na podvodnú kameru

Universal Lite premení takmer každý smartfón na podvodnú kameru
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 1. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci väčšina smartfónov je do určitej miery vodotesná, rozhodne by sa nemali brať na potápanie bez podvodného puzdra. Universal Lite je jedným z takýchto zariadení, ktoré je pritom vhodné pre širokú škálu smartfónov a umožňuje im slúžiť ako podvodné kamery.

Zariadenie Universal Lite, ktoré vyrába kórejská firma Diveroid, je polykarbonátové podvodné puzdro pre smartfón, ktoré je údajne vodotesné do hĺbky 15 metrov. To znamená, že by sa pravdepodobne dalo využiť na určité potápanie, no v skutočnosti je určené na použitie pri aktivitách v plytšej vode, ako je napríklad šnorchlovanie.

Univerzálne podvodné puzdro pre smartfón Universal Lite .

Jednou z veľkých výhod tohto zariadenia je skutočnosť, že na rozdiel od niektorých podobných produktov nie je obmedzené len na jednu značku a model smartfónu. Vodidlo s gumovým polstrovaním vnútri puzdra sa dá prispôsobiť rozmerom rôznych smartfónov od spoločností, ako sú Apple, Samsung, Xiaomi, LG, Huawei a Oppo.

Aplikácia pre operačné systémy iOS alebo Android zobrazuje hľadáčik / ovládací displej s tromi dotykovými tlačidlami, ktoré sú v súlade s tromi kapacitnými tlačidlami s pružinou zabudovanými v puzdre. Stlačením týchto fyzických tlačidiel môžu používatelia spustiť a zastaviť nakrúcanie, prepínať medzi fotografovaním a videom či vybrať si zo štyroch režimov fotoaparátu: ultraširokouhlý, širokouhlý, priblíženie a selfie.

Univerzálne podvodné puzdro pre smartfón Universal Lite .

Aplikácia navyše upravuje farby snímok, aby sa potlačil modrý tón, a znižuje rozmazanie, ktoré často ničí fotografie pod vodou. Všetky fotografie a videá sa ukladajú do galérie v aplikácii, kde k nim používatelia môžu pridávať poznámky, vyberať obľúbené a zdieľať ich na sociálnych sieťach.

Univerzálne podvodné puzdro pre smartfón Universal Lite sa dá získať prostredníctvom podpory už financovanej startup kampane na portáli Kickstarter v sume od 139 USD (asi 128 EUR). Plánovaná maloobchodná cena je 199 USD (okolo 183 EUR). Dodávky by sa mali začať vo februári tohto roku.