Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Tesla chce tento rok zdvojnásobiť sieť nabíjacích staníc, aj na Slovensku!

Tesla chce tento rok zdvojnásobiť sieť nabíjacích staníc, aj na Slovensku!
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 4. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Sieť rýchlo nabíjacích staníc Supercharger pre elektromobily Tesla sa od svojho uvedenia v roku 2012 rozšírila o viac ako 5400 nabíjacích miest po celom svete. No spoločnosť Tesla chce výrazne urýchliť rast svojich staníc a plánuje toto číslo zdvojnásobiť len v priebehu tohto jediného roka.

Sieť staníc Supercharger slúži pre nabíjanie elektromobilov Tesla, pričom ich majiteľom poskytnú dojazd ich vozidla do vzdialenosti približne 270 kilometrov len za 30 minút nabíjania. Tesla však stále zdôrazňuje, že najlepší spôsob nabíjania elektromobilu je stále doma počas noci. Rýchlo nabíjacie stanice Supercharger tak majú primárne slúžiť ako záložný spôsob nabíjania elektromobilu v prípade, že je potrebné zvýšiť jeho dojazd na dlhších cestách. Jedna takáto stanica pritom vyrástla aj u nás na Slovensku.

Tesla sa chystá tento rok zdvojnásobiť svoju sieť rýchlo nabíjacích staníc Supercharger

Aby sa rýchlo nabíjanie elektromobilov stalo ešte viac spoľahlivejším a dostupnejším, plánuje Tesla do konca tohto roka zdvojnásobiť súčasnú sieť staníc Supercharger tak, aby sa dostala cez číslo 10 000 miest. Na stránke spoločnosti je naplánovaná aj výstavba jednej rýchlo nabíjacej stanice Supercharger priamo v Bratislave. Tesla taktiež chce rozšíriť už existujúce stanice o ďalšie rýchlo nabíjačky a väčšie stanice budú postavené na rušnejších cestách.

Tesla postaví jednu rýchlo nabíjaciu stanicu Supercharger aj v Bratislave

Spoločnosť Tesla sa chystá tiež rozšíriť svoju sieť 9000 takzvaných Destination Charging konektorov. Ide o nástenné nabíjacie konektory, ktoré sú inštalované v partnerských reštauráciách, hoteloch a iných strediskách, ktoré umožňujú majiteľom nabíjanie elektromobilu počas návštevy tohto miesta. Podľa vyjadrenia spoločnosti by sa do konca tohto roka mal končný počet konektorov Destination Charging vyšplhať až na počet 15000.