Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Metis AI: Komplexná platforma pre počítačové videnie a generatívnu umelú inteligenciu

Metis AI: Komplexná platforma pre počítačové videnie a generatívnu umelú inteligenciu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
31. 1. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Axelera AI predstavila platformu Metis AI, ktorú označuje za najvýkonnejšiu platformu umelej inteligencie na svete pre pokročilé zariadenia na zrýchlenie technológií počítačového videnia, spracovania prirodzeného jazyka a generatívnej umelej inteligencie.

Spoločnosť Axelera AI, poskytovateľ riešení umelej inteligencie Edge AI, získala za svoju platformu Metis AI ocenenie CES 2024 Innovation Awards Honoree. Táto platforma umelej inteligencie predstavuje holistické hardvérové a softvérové riešenie, ktoré by mohlo zrýchliť počítačové videnie na okrajových (Edge) zariadeniach. Technológia umožňuje aplikáciám stať sa prístupnejšími, výkonnejšími a používateľsky prívetivejšími ako kedykoľvek predtým.

Platforma Metis AI využíva patentovanú, interne vyvinutú, novú výpočtovú technológiu v pamäti a technológiu riadeného dátového toku RISC-V. To umožní platforme dosahovať mimoriadne vysoký výkon a použiteľnosť v rôznych scenároch. A to údajne za zlomok nákladov a spotreby energie v porovnaní s riešeniami, ktoré sú v súčasnosti k dispozícii.

Hardvérová a softvérová platforma umelej inteligencie Metis AI.

Platforma Metis AI tak poskytuje praktické riešenia, ktoré slúžia spoločnostiam vyvíjajúcim aplikácie počítačového videnia novej generácie. Platforma demokratizuje umelú inteligenciu tým, že svoju silu dáva na dosah pre firmy, ktoré predtým nemuseli mať prostriedky na využitie technológií založených na umelej inteligencii.