Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

S otočným držiakom TriLens budete mať svoje objektívy vždy po ruke

S otočným držiakom TriLens budete mať svoje objektívy vždy po ruke
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 5. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Profesionálni fotografi, alebo dokonca aj vášniví nadšenci fotenia, počas snímania záberov potrebujú v niektorých prípadoch vymeniť jeden objektív za druhý. No kým sa taký objektív vytiahne z fotografickej tašky alebo batohu, ubehne nejaký čas a fotograf môže prísť o perfektný záber. Aj preto sa švédsky fotograf Jonas Lundin rozhodol vyvinúť šikovný otočný držiak na objektívy s názvom TriLens.

Otočný držiak TriLens má oceľové teleso, z ktorého vychádza trojica kruhových výstupkov pre uchytenie objektívu používateľa. Otočná základňa sa pripína k spone na opasok, ktorá je vyrobená z vystužených nylonových vlákien. Do držiaku TriLens sa dajú uložiť až tri objektívy akéhokoľvek druhu.

Na otočný držiak TriLens sa dajú priprevniť až tri objektívy akéhokoľevek druhu.

Ak používateľ potrebuje vybrať daný objektív, jednoducho si TriLens natočí tak, aby sa zvolený objektív dostal do jeho blízkosti a potom ho už len vyberie a namontuje na svoj fotoaparát. Používateľ po montáži objektívu môže na voľné miesto v držiaku TriLens vložiť krytku. Navyše mechanizmus rýchleho uvoľnenia dokáže v okamihu oddeliť držiak od spony na opasok, čo príde vhod najmä počas prestávok, aby držiak s objektívmi zbytočne nezavadzal.

Samotný držiak TriLens váži 295 gramov a údajne dokáže uniesť zaťaženie až do 100 kilogramov, čo sa síce reálne asi ani nepodarí, ale je to dôkaz toho, že udrží aj dosť veľké objektívy. Držiak sa vyrába vo verziách, ktoré sú kompatibilné zo systémami Canon ED, Nikon F a Sony E / FE.

Otočný držiak TriLens má nosnosť až 100 kilogramov.

Otočný držiak na objektívy TriLens je súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa už podarilo vyzbierať viac, ako bola požadovaná suma 500 000 SEK (približne 51 400 EUR). Držiak sa dá získať finančnou podporou kampane v hodnote 850 SEK (okolo 87 EUR), a ak všetko pôjde podľa plánov výrobcu, prvé kusy by mohli nájsť svojich majiteľov od októbra tohto roku.

Otočný držiak TriLens je kompatibilný so systémami Canon ED, Nikon F a Sony E / FE.