Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Mesa Pro: Prvý odolný tablet s krytím IP68 s aktívnym chladením

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 8. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Odolné tablety sú navrhnuté tak, aby vydržali náročné podmienky a drsné zaobchádzanie na stavbách, pri vojenských misiách alebo dobrodružstvách v divočine. Americká spoločnosť Juniper Systems tvrdí, že jej nový odolný tablet Mesa Pro je prvý svojho druhu s krytím IP68, ktorý je vybavený aktívnym chladením.

Odolný tablet Mesa Pro má 10-palcový dotykový LCD displej, ktorý je dobre čitateľný na slnku a má rozlíšenie 1 920 x 1 200 pixelov. Dá sa samozrejme používať v rukaviciach alebo vo vlhkom prostredí. Je obklopený rámom „Juniper Rugged“ s ľahko uchopiteľnými nárazníkmi a na jednej strane má malú vertikálnu klávesnicu s LED podsvietením pre rýchly prístup k skratkám.

Odolný tablet Juniper Mesa Pro.

Model Mesa Pro bol testovaný podľa noriem odolnosti MIL-STD-810H pre odolnosť proti nárazom, prevádzku v širokom rozsahu teplôt, prachotesnosť a vodotesnosť. Hodnotenie IP68 v skutočnosti znamená, že tablet s operačným systémom Windows 11 vydrží byť ponorený do vody do hĺbky jedného metra po dobu až 45 minút.

Výpočtový mozog môže mať podobu 11. generácie procesorov Intel Core i5, Core i7 alebo Celeron, ktoré sú podporované 8 GB alebo 16 GB operačnej pamäte RAM. K dispozícii je až 1 TB úložného priestoru s možnosťou rozšírenia prostredníctvom pamäťovej karty microSD. Aktívny chladiaci ventilátor pomáha pritom predchádzať prehrievaniu systému. Vďaka 43,2-Wh hot-swap batérii by tablet mohol na mieste fungovať niekoľko dní.

Odolný tablet Juniper Mesa Pro.

Vzadu sa nachádza 13-megapixelový fotoaparát a vpredu je umiestnená 2-megapixelová selfie kamera. Tablet je možné mať vybavený vstavaným snímačom čiarových kódov a dekodérom. K dispozícii sú porty USB-C a USB 3.1, nechýba ani 3,5 mm audio konektor pre slúchadlá a môže byť voliteľne vybavený konektorom RS-232. Bezdrôtové technológie Bluetooth 5.1 a dvojpásmové Wi-Fi 802.11ac sú pripravené na prenos dát a v prípade potreby je možné nakonfigurovať tablet aj s možnosťou 4G LTE.

Odolný tablet Mesa Pro meria 195 x 285 x 30,5 mm a váži 1,76 kg. Je už k dispozícii, hoci záujemcovia budú musieť kontaktovať spoločnosť Juniper Systems ohľadom cien a možností prispôsobenia.