Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Výkonné MacBooky M2 Pro a Max sa chvália až 22 hodinovou výdržou batérie

Výkonné MacBooky M2 Pro a Max sa chvália až 22 hodinovou výdržou batérie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 1. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Apple oznámila najnovšiu verziu svojho MacBooku Pro, ktorý je vybavený novým procesorom M2 Pro alebo M2 Max. V porovnaní s existujúcimi modelmi s procesorom Intel a M1 prinášajú obe nové verzie výrazné zvýšenie výkonu, ako aj zvýšenie výdrže batérie.

Nový model MacBook M2 Pro je vybavený 10 alebo 12-jadrovým procesorom, čo v porovnaní s modelom M1 Pro znamená až o 20 % vyšší výkon. Môže sa tiež pochváliť 200 GB/s šírkou pásma unifikovanej pamäte, čo je dvojnásobok oproti štandardnému modelu M2, a až 32 GB unifikovanej pamäte.

Je tiež vybavený grafickým procesorom novej generácie s až 19-timi jadrami. V porovnaní s modelmi založenými na procesoroch Intel to prináša až o 80 % rýchlejšie vykresľovanie titulkov a animácií v aplikácii Motion. Spracovanie obrázkov v programe Adobe Photoshop je rovnako až o 80 % rýchlejšie.

Apple MacBook M2 Pro a M2 Max.

Nový model MacBook M2 Max sa štandardne dodáva s 12-jadrovým procesorom, 400 GB/s priepustnosti unifikovanej pamäte a až 96 GB unifikovanej pamäte. Jeho 38-jadrový grafický procesor poskytne až o 30 % vyšší grafický výkon v porovnaní s verziou M1 Max. V porovnaní s modelmi založenými na procesoroch Intel je vykresľovanie efektov v programe Cinema 4D až šesťkrát rýchlejšie a grading farieb v programe DaVinci Resolve je až dvakrát rýchlejšie.

Apple MacBook M2 Pro a M2 Max.

Macbooky M2 Pro aj M2 Max majú údajne až 22-hodinovú výdrž batérie, čo je vôbec najdlhšia výdrž MacBooku doteraz. Disponujú pripojením Wi-Fi 6E, ktoré je až dvakrát rýchlejšie ako v predchádzajúcej generácii, zatiaľ čo pokročilé HDMI po prvýkrát podporuje 8K displeje. Medzi ďalšiu výbavu patrí displej Liquid Retina XDR, 1080p HD kamera FaceTime, zvukový systém so šiestimi reproduktormi a mikrofóny štúdiovej kvality.

Oba modely sa dajú už predbežne objednať a v maloobchodných predajniach Apple budú od 24. januára. Ceny 14-palcových modelov sa začínajú na 1 999 USD za M2 Pro a 3 099 USD za M2 Max, zatiaľ čo ceny 16-palcových modelov sa začínajú na 2 499 USD za M2 Pro a 3 499 USD za M2 Max.

Apple MacBook M2 Pro a M2 Max.