Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

LG vytvára pomocné roboty pre letiská, hotely a obchody

LG vytvára pomocné roboty pre letiská, hotely a obchody
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 1. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Na medzinárodnej výstave CES 2018 v americkom Las Vegas prezentuje spoločnosť LG svoj najnovší modelový rad robotických pomocníkov, ktorí majú jednotný dizajn a sú navrhnuté pre interakciu s cestujúcimi na letiskách, s návštevníkmi v hoteloch alebo s nakupujúcimi ľuďmi v supermarketoch.

Spoločnosť LG minulý rok na výstave CES predstavila kvarteto robotov, od domáceho spoločníka, cez robotickú sekačku na trávu až po dvojicu robotov pre čistenie priestorov na letisku a pomáhanie cestujúcim s navigáciou v priestoroch letiska. Roboty sa od seba podstatne líšili nielen svojim určením, ale aj výzorom.

Nové pomocné roboty však majú rovnaký dizajn valcového tela, z ktorého do výšky vybieha stojan s kruhovým panelom s displejom, na ktorom je vyobrazené rozhranie tváre robota. Všetky pritom využívajú vlastného digitálneho asistenta CLOi od spoločnosti LG. Trojica robotov sa od seba rozlišuje najmä svojimi naprogramovanými úlohami.

Na medzinárodnej výstave CES 2018 v americkom Las Vegas prezentuje spoločnosť LG svoj najnovší modelový rad robotických pomocníkov.

Pomocný robot LG CLOi - Porter Robot

Prvý z nich, označený ako Serving Robot je zameraný na hotely a letiská. Z bezpečnostných aj ekonomických dôvodov niektoré reštaurácie v bezcolnej zóne využívajú ako objednávacie systémy dotykové displeje, čím sa zníži počet ľudských pracovníkov. Serving Robot posúva veci ešte ďalej tým, že reštauráciám umožní servírovať jedlá nepretržite bez ľudského vstupu. Je to možné vďaka vstavanému posuvnému pásu, z ktorého si zákazník môže sám prevziať svoju objednávku.

Druhý robot s názvom Porter Robot má svoju plošinu prispôsobenú pre nosenie batožiny hotelových hostí. Batožinu tak môže automaticky sám prenášať do a z hotelových izieb s minimálnou čakacou dobou. Okrem toho dokáže expresne spracovať služby ubytovania sa a odhlásenia sa z hotela vrátane platieb za proces.

Pomocný robot LG CLOi - Serving Robot

Posledný z trojice nesie pomenovanie Shopping Cart Robot, ktorý je určený pre supermarkety, v ktorých sleduje zákazníkov a pomáha im z výberom tovaru. Robot disponuje čítačkou čiarových kódov pre potvrdenie cien a zobrazuje celý nákupný zoznam. Prostredníctvom mobilnej aplikácie môžu zákazníci dať pokyn robotovi, aby im pomohol nájsť požadovanú položku.

Spoločnosť LG zatiaľ neposkytla informácie, kedy alebo či budú roboty CLOi dostupné pre verejnosť.

Pomocný robot LG CLOi - Shopping Cart Robot

Na medzinárodnej výstave CES 2018 v americkom Las Vegas prezentuje spoločnosť LG svoj najnovší modelový rad robotických pomocníkov.