Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Tenký a skladný multifunkčný nástroj zvyšuje krútiaci moment

Tenký a skladný multifunkčný nástroj zvyšuje krútiaci moment
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 4. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť James Brand prináša tenký, vreckový nástroj Warrick, ktorý je sčasti úložiskom skrutkovacích bitov a sčasti multi-skrutkovač zvyšujúci krútiaci moment. Jeho tenký, plochý tvar uľahčuje zasúvanie aj do najmenších vreciek a pohodlné prenášanie. Poskytne pritom dodatočný krútiaci moment potrebný na pevne zaskrtukované skrutky na cestách.

K návrhu multi-skrutkovača Warrick viedol údajne fakt, že na trhu je málo skrutkovačov, ktoré sa dajú ľahko prenášať a sú dostatočne spoľahlivé na to, aby sa na ne dalo spoľahnúť v tých najnaliehavejších núdzových situáciách. Takže vývojári zo spoločnosti James Brand minimalizovali dizajn na tenkú, plne funkčnú, vreckovú formu.

Multi-skrutkovač James Brand Warrick.

Okrem toho, že je Warrick malý a váži menej ako 57 gramov, jeho plochý tvar umožňuje pohodlnejšie nosenie vo vrecku nohavíc, pričom sedí pri tele tak, ako to nezvládne bežný skrutkovač s okrúhlou rukoväťou.

Sploštenie tela má tiež za následok pridanie šírky bez objemu, predĺženie polomeru rukoväte zo stredu skrutky bez ovinutia vydutej valcovej rukoväte okolo tohto polomeru. To dáva používateľovi extra krútiaci moment (polomer x sila) napriek jeho kompaktným rozmerom. Plochý tvar by mal tiež poskytovať lepšiu priľnavosť ako valec, čo ďalej zlepšuje efektivitu a výkon.

Multi-skrutkovač James Brand Warrick.

Vo vnútri nástroja z eloxovaného hliníka môžu byť pritom uložené štyri skrutkovacie bity. Výrobca pridal štyri najpopulárnejšie veľkosti skrutkovacích bitov, krížová hlava Phillips 1 a 2 a plochá hlava 4,5 a 6,5 mm. No používatelia si môžu samozrejme vložiť bity, ktoré sa najviac týkajú ich každodenného života. Vnútorná objímka bitov sa úplne vysunie pre prístup k spodným úložným priehradkám a bit sa zaisťuje v kónickej hlave nástroja pomocou magnetického spojenia. Vodotesné tesnenie v blízkosti horného konca objímky bitov chráni pred vlhkosťou.

Multi-skrutkovač James Brand Warrick.

Multi-skrutkovač James Brand Warrick je určite obmedzený rozsahom funkcií v porovnaní s viacerými multifunkčnými nástrojmi, ale jeho čistý, ultraprenosný dizajn a každodenná užitočnosť by mu mohlo priniesť miesto vo vrecku. Je už k dispozícii za cenu 85 dolárov (približne 83 euro).

Multi-skrutkovač James Brand Warrick.