Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Logitech umožní vytvárať skratky GPT do svojich myší a klávesníc

Logitech umožní vytvárať skratky GPT do svojich myší a klávesníc
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 4. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Logitech predstavila nový softvér, ktorý používateľom jej periférnych zariadení umožňuje jednoduchý prístup k službe ChatGPT. Po priradení funkcie ku klávesu klávesnice alebo tlačidlu myši môže používateľ rýchlo využiť výkon GPT prostredníctvom prednastavených alebo vlastných šablón.

Začiatkom tohto roka spoločnosť Microsoft oznámila, že mnohé nové počítače a notebooky so systémom Windows 11 získajú špeciálnu klávesu na prístup k jej „každodennému spoločníkovi s umelou inteligenciou“. Prístup spoločnosti Logitech je trochu iný. Namiesto toho, aby si používatelia museli kupovať množstvo nového hardvéru, môžu priradiť ľubovoľnú klávesu na existujúcej klávesnici alebo tlačidlo na myši ako skratku pre GPT. Teda samozrejme len pokiaľ je hardvér od spoločnosti Logitech.

Nástroj Logi AI Prompt Builder je opisovaný ako „bezplatný nástroj, ktorý urýchľuje výzvy pre ChatGPT Open AI a premieňa klávesnice a myši Logitech na skratky pre plynulé používanie ChatGPT“. Je k dispozícii v rámci portálu Logi Options+ a po stlačení pridelenej klávesy alebo tlačidla sa zobrazí vyskakovacie okno s prednastavenými funkciami alebo šablónami určenými na pomoc s populárnymi úlohami chatbotov.

Používatelia môžu priradiť tlačidlo na kompatibilnej myši Logitech alebo kláves na klávesnici pre rýchly prístup k prednastaveným alebo vlastným šablónam GPT, alebo si kúpiť špeciálnu edíciu myši M750 s vyhradeným tlačidlom.

Po výbere preformulovania, zhrnutia, odpovede alebo vytvorenia e-mailu z predvoleného zoznamu šablón používateľ napíše alebo vloží blok textu. Pred odoslaním dotazu je potom možné upraviť všeobecný tón, úroveň zložitosti a štýl odpovede. Ak predvolené nastavenia nevyhovujú, používatelia si môžu vytvoriť vlastné šablóny, vrátane generovania obrázkov, ak si predplatia platenú úroveň OpenAI.

Nie každá klávesnica alebo myš spoločnosti Logitech pritom podporuje novú službu. Úplný zoznam podporovaných zariadení bol však zverejnený na webovej stránke spoločnosti Logitech.

Spoločnosť Logitech pritom uviedla na trh bezdrôtovú myš Signature AI Edition M750, ktorá sa môže pochváliť špeciálnym extra tlačidlom pre vyvolanie GPT na hornej strane. Jej cena je 49,99 dolárov (asi 46,89 euro), pričom sa očakáva, že sa začne dodávať od 1. mája. Nástroj Logi AI prompt Builder je bezplatný pre používateľov systémov Windows a Mac.

Nástroj Logi AI Prompt Builder možno použiť s viacerými novšími myšami a klávesnicami Logitech, k dispozícii je však aj špeciálna edícia bezdrôtovej myši M750 s vyhradeným tlačidlom.