Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Motorizované koliesko na tyči pridá pohon vášmu skejtbordu

Motorizované koliesko na tyči pridá pohon vášmu skejtbordu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 4. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ak občas chcete pri skejtbordingu elektrickú podporu, ale nechcete si zaobstarať elektrický skejtbord, potom by vás mohlo osloviť zariadenie REM. Ide v podstate o ručnú „elektrickú tyč“, ktorá funguje úplne nezávisle od skejtbordu používateľa.

Zariadenie REM vyvíja startup spoločnosť Limitless Propulsions so sídlom v Barcelone. Generálny riaditeľ / zakladateľ Marc Esparbé Vallhonrat prvýkrát dostal nápad, keď si všimol longbordistu, ktorý sa pomocou drevenej tyče s gumenou špičkou posúval, niečo na štýl paddleboardu na ceste.

REM je vo svojej podstate tiež tyč z uhlíkových vlákien so škrtiacou klapkou v hornej časti a pohonnou jednotkou s jedným kolesom s hliníkovým rámom v spodnej časti. Otočením škrtiacej klapky v tvare gombíka sa aktivuje 3 000 W bezkefový elektromotor jednotky, ktorý roztáča široké polyuretánové koleso pomocou mechanizmu remeňového pohonu.

Zariadenie na externú elektrifikáciu skejtbordu REM.

Nastavenie umožní skejtbordistovi dosiahnuť maximálnu rýchlosť až 40 km / h, no s úplnou absenciou bŕzd. Takže je len na používateľovi, aby vedel zastaviť tak, ako normálne bez motora. Napájanie zabezpečuje 44,4 V lítiová batéria, o ktorej sa tvrdí, že je vhodná na dojazd približne 20 kilometrov na jedno nabitie. Samozrejme, ak sa batéria vybije, skejtbord sa dá stále používať aj samostatne.

Keď sa REM nepoužíva, jeho tyč sa dá rozdeliť na dva kusy, ktoré sa pripevnia suchým zipsom k pohonnej jednotke. Balík s hmotnosťou 5 kilogramov potom možno prenášať pomocou integrovanej látkovej rukoväte.

Zariadenie na externú elektrifikáciu skejtbordu REM.

Keďže ide o dosť netradičnú formu elektrifikovaného tranzitu, nemusí sa zariadenie REM stretnúť so súhlasom všetkých obcí a miest. Potenciálnym kupujúcim sa odporúča, aby si pred objednaním overili miestne predpisy.

Zariadenie na externú elektrifikáciu skejtbordu REM sa dá získať prostredníctvom podpory startup kampane na portáli Kickstarter v sume od 799 EUR. Plánovaná maloobchodná cena je 1 200 EUR. Distribúcia prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mala rozbehnúť v novembri 2024, teda za predpokladu, že sa podarí vyzbierať dostatok finančných prostriedkov na spustenie výroby.

Zariadenie na externú elektrifikáciu skejtbordu REM.