Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Racer1 s karbónovým rámom sa zameral na výkon na ceste i na štrku

Racer1 s karbónovým rámom sa zameral na výkon na ceste i na štrku
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 12. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Americká spoločnosť Ride1Up pokrýva väčšinu typov elektrických bicyklov, od modelov inšpirovaných motorkami, cez turistické a dobrodružné bicykle s hrubými pneumatikami, až po skladacie bicykle. Teraz pridáva svoj prvý výkonný pretekársky model v podobe modelu s názvom CF Racer1.

Nový elektrický bicykel s baraními riadidlami je k dispozícii v cestnej alebo gravelovej konfigurácii a môže sa pochváliť rámom a vidlicou, ktoré sú vyrobené z uhlíkových vlákien. Tie tak prispievajú k celkovej nízkej hmotnosti len 12,9 kilogramu. E-bicykel bol testovaný na pevnosť podľa TUV a hladké pretekárske línie sú zachované vďaka vnútorne vedenej kabeláži a elektronike.

Cestný / gravelový elektrický bicykel s karbónovým rámom CF Racer1.

E-bicykel poháňa 250-wattový motor Bafang na zadnej náprave, ktorý poskytuje krútiaci moment 42 Nm a elektrickú pomoc pri šliapaní do pedálov do maximálnej rýchlosti až 45 km / h. Pre väčšiu flexibilitu je súčasťou výbavy aj 11-stupňová prevodovka Sram Rival 1 s prehadzovačkami DoubleTap.

Batéria v spodnej rámovej rúrke sa môže pochváliť článkami Samsung, no nie je vyberateľná a má kapacitu len 252 Wh. Je to údajne najväčšia kapacita, aká sa do tohto rámu zmestí. Batéria tak umožňuje skromnejší dojazd do vzdialenosti 25 až 64 kilometrov na jedno nabitie. V strede riadidiel je umiestnený farebný displej Veofox na rýchlu kontrolu stavu, vrátane výstupného výkonu v reálnom čase.

Cestný / gravelový elektrický bicykel s karbónovým rámom CF Racer1.

E-bicykel jazdí na dvojstenných hliníkových ráfikoch obutých do plášťov Schwalbe E-One s rozmermi 700x32c v cestnej verzii alebo Continental Terra Trail Shieldwall s rozmermi 700x40c v gravelovej verzii. Brzdný výkon je zabezpečený hydraulickými kotúčovými brzdami Sram so 160 mm kotúčmi.

Model CF Racer1 sa dá predbežne objednať za odporúčanú maloobchodnú cenu 2 295 USD (približne 2 104 EUR), v súčasnosti však prebieha akcia so zľavou 100 USD (asi 92 EUR). Na želanie je možné dokúpiť aj príslušenstvo, ako je zadný nosič a brašne, ako aj prídavnú batériu do klietky na fľašu na ráme.

Cestný / gravelový elektrický bicykel s karbónovým rámom CF Racer1.