Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

ZTE Nubia Flip 5G: Dostupnejší štýlový vyklápací smartfón

ZTE Nubia Flip 5G: Dostupnejší štýlový vyklápací smartfón
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 2. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vyklápacie smartfóny sú síce štýlové, no ich problémom je príliš vysoká cena. Čínsky technologický gigant ZTE je najnovšou spoločnosťou, ktorá sa to snaží zmeniť, so svojím modelom „véčkového“ smartfónu Nubia Flip 5G.

ZTE opisuje svoj nový smartfón Nubia Flip 5G ako vyklápací telefón „pre mladých ľudí“. Nubia Flip 5G má pritom kruhovú kryciu obrazovku, spolu s vnútorným displejom, ktorý meria 6,9 palca. Smartfón je poháňaný procesorom Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1, starším systémom na čipe.

Za cenu 600 dolárov (približne 554 euro) je Nubia Flip 5G lacnejšia ako podobné vyklápacie smartfóny na trhu, pričom je dokonca lacnejšia ako štandardné neskladacie smartfóny, ako sú napríklad iPhone 15 od Apple či Galaxy S24 od Samsungu alebo Pixel 8 od Googlu.

Vyklápací smartfón ZTE Nubia Flip 5G.

Nový vyklápací telefón možno vnímať ako ďalšiu snahu o to, aby boli skladacie telefóny príťažlivejšie pre širšiu masu spotrebiteľov. Spoločnosť International Data Corporation pritom odhadla, že v roku 2023 bolo dodaných 20,4 milióna skladacích zariadení, čo oveľa menej v porovnaní s viac ako 1 miliardou smartfónov, ktoré sa dodali minulý rok.

Táto nižšia cena si však prináša aj určité kompromisy. Okrem staršieho systému na čipe je vonkajší displej na Nubia Flip 5G taký veľký, ako displej na drahšom Galaxy Z Flip 5 od Samsungu alebo na Motorole Razr Plus.

Vyklápací smartfón ZTE Nubia Flip 5G.

Nedostanete ani toľko fotoaparátov, koľko bežne nájdete v neskladacom smartfóne, pretože časť vonkajšieho povrchu telefónu zaberá obrazovka. Spoločnosť ZTE hovorí, že Nubia Flip 5G má 50-megapixelový hlavný fotoaparát a 16-megapixelový predný fotoaparát. Vonkajšia obrazovka má kruhový tvar, vďaka čomu je do istej miery jedinečná.

Napriek tomu je to sľubné zariadenie, ktoré naznačuje, že aj skladacie telefóny sa môžu stať dostupnejšími pre kupujúcich s obmedzeným rozpočtom.