Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Wear OS zlepšuje upozornenia pre oveľa dlhšiu výdrž batérie

Wear OS zlepšuje upozornenia pre oveľa dlhšiu výdrž batérie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 2. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Google oznámila niekoľko nových aktualizácií svojho operačného systému pre nositeľné zariadenia Wear OS na výstave Mobile World Congress 2024. Základný vylepšením je spôsob spracovania upozornení, ktorý údajne zlepší výkon a výdrž batérie. Hodinky s Wear OS tiež získavajú trasy verejnej dopravy v Mapách Google, ako aj lístky v Peňaženke Google.

Od roku 2018 majú hodinky s Wear OS vo všeobecnosti aplikačný procesor (AP) na zvládanie energeticky náročných úloh a koprocesorovú mikrokontrolérovú jednotku (MCU) s ultranízkou spotrebou pre neustále zapnuté úlohy, ako je počítanie krokov a meranie srdcovej frekvencie. Nová aktualizácia umožní výrobcom nositeľných zariadení presunúť spracovanie upozornení priamo na MCU. To zahŕňa možnosť čítať a odmietnuť upozornenia, ako aj odosielať rýchle odpovede.

Táto funkcia bola pridaná špeciálne pre hodinky OnePlus Watch 2, ktoré boli tiež oznámené na MWC 2024. V budúcnosti ju budú môcť samozrejme používať aj ďalšie spoločnosti.

„OnePlus Watch 2 je prvé zariadenie s Wear OS, ktoré implementuje hybridné rozhranie pre premostené upozornenia. To umožňuje používateľovi zobraziť a zrušiť upozornenia na MCU bez prebúdzania AP. To umožňuje vysokovýkonnému prístupovému bodu viac spať, čím sa ďalej šetrí životnosť batérie,“ povedal Bjorn Kilburn, viceprezident Wear OS by Google.

Hodinky OnePlus druhej generácie tak údajne vydržia až 100 hodín na jedno nabitie.

Hodinky OnePlus Watch 2 získali ako prvé aktualizovaný operačný systém Wear OS 4.

Wear OS je stále veľmi fragmentovaný ekosystém. Wear OS 4 bol ohlásený v máji 2023, no OnePlus Watch 2 budú prvé inteligentné hodinky Wear OS 4, ktoré nevyrobili spoločnosti Samsung alebo Google. Všetci ostatní stále používajú Wear OS 3.

Napriek tejto pokračujúcej fragmentácii sa zdá, že spoločnosť Google je stále odhodlaná pridávať malé vylepšenia do Wear OS ako celku. Lístky v Peňaženke Google budú teraz prístupné zo zápästia, vrátane leteniek, vstupeniek na podujatia, členstva v posilňovni a vernostných kariet. Používatelia si tiež budú môcť vyhľadať časy autobusov, vlakov alebo trajektov priamo zo zápästia, ako aj získať navigované trasy verejnej dopravy.