Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zámok LapLok zabezpečí váš notebook pred zlodejmi

Zámok LapLok zabezpečí váš notebook pred zlodejmi
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
31. 1. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Digitálnych nomádov a ľudí, ktorí používajú svoje notebooky na verejných priestranstvách, a ktorým záleží na zabezpečení notebooku pred krádežou, by mohol zaujať zámok na notebook s príznačným názvom LapLok.

Zámok LapLok, ktorý vytvorila spoločnosť TechLok Solutions, je dostatočne malý na to, aby sa zmestil do vrecka. Obsahuje pritom zvukový alarm s hlasitosťou až 100 dB a je navrhnutý tak, aby sa dal dodatočne namontovať na všetky typy notebookov.

Zámok na notebook LapLok.

Zámok sa skladá z dvoch hlavných častí. Prvou z nich je upevňovacie rameno, ktoré sa drží na notebooku používateľa a pomáha zabezpečiť toto mobilné zariadenie počas práce na diaľku. Druhou časťou je zariadenie LapLok s jednoduchým systémom zamykania prostredníctvom zvolenia si PIN kódu na tlačidlách, podobne ako v prípade bežných číselných zámkov. V tomto zariadení sa tiež nachádza spomínaný alarm.

Zámok na notebook LapLok.

Zámok LapLok by mohol byť vhodným pre profesionálov, ktorí nie sú viazaní na kancelárske priestory a pracujú kdekoľvek potrebujú, no chcú si ochrániť svoje zariadenia a údaje v nich. Tiež pre firmy, ktorých väčšina zamestnancov pracuje na diaľku. LapLok pomáha chrániť ich cenné dáta a firemné zariadenia. No a samozrejme sa zíde aj študentom, ktorí môžu pracovať na svojich prezentáciách bez ďalších starostí o zabezpečenie svojho notebooku, ak si potrebujú aj odskočiť na toaletu alebo na občerstvenie.

Zámok na notebook LapLok.