Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ľahučký celokarbónový e-bicykel Urban Racer je pripravený vyraziť do ulíc

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 4. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nový elektrický bicykel Ofiito Urban Racer je vybavený celokarbónovým rámom, integrovaným automatickým osvetlením a motorom v náboji zadného kolesa, ktorý je možné odmontovať, keď chce jazdec využiť len vlastný pohon. Výrobca tvrdí, že celý e-bicykel váži len 13,7 kilogramu.

E-bicykel Urban Racer je dostupný v piatich veľkostiach rámu pre jazdcov s výškou od 150 do 205 centimetrov, ktorí vážia maximálne 100 kilogramov. Tento rám, spolu s vidlicou, riadidlami a sedadlom, je vyrobený z bežne používaných uhlíkových vlákien T800.

Silu šliapania do pedálov zvyšuje odnímateľný 250W elektromotor v zadnom náboji, ktorý poskytuje krútiaci moment 30 Nm. Vďaka tomu môže e-bicykel dosiahnuť elektronicky obmedzenú maximálnu rýchlosť až 45 km / h.

Celokarbónový mestský e-bicykel Ofiito Urban Racer.

Elektromotor je poháňaný 36V / 10-Ah lítiovou batériou, ktorá je integrovaná v spodnej rámovej trubke, a ktorej jedno nabitie údajne stačí na dojazd až 150 kilometrov. Batéria je však opísaná ako „plne“ integrovaná, čo naznačuje, že ju nemožno vybrať kvôli nabíjaniu alebo kvôli prípadnej výmene.

Diaľkové ovládanie na riadidlách umožňuje jazdcovi prepínať medzi tromi úrovňami elektrickej asistencie, spolu s jedným nastavením nulovej asistencie. Informácie, ako asistenčný režim, nabitie batérie, aktuálna rýchlosť, prejdená vzdialenosť a spálené kalórie sa zobrazujú na malej LED obrazovke, ktorá je integrovaná v hornej rámovej trubke.

Celokarbónový mestský e-bicykel Ofiito Urban Racer.

Keď sa stmieva, automaticky sa rozsvieti LED svetlomet aktivovaný svetelným senzorom, ako aj tri bočné svetlá umiestnené na oboch stranách hornej trubky. Je trochu zvláštne, že tu nie je žiadne zadné svetlo, ktoré je pre bezpečnosť na cestách oveľa dôležitejšie ako obrysové svetlá.

Niektoré z ďalších funkcií e-bicykla Urban Racer zahŕňajú 1 x 11 (voliteľne aj 1 x 12) pohon s elektronickou zadnou prehadzovačkou L-Twoo, všeobecné hydraulické kotúčové brzdy, pneumatiky Continental 700 x 28C na hliníkových ráfikoch (možnosť karbónových ráfikov a úplné vnútorné vedenie káblov. Nechýbajú ani jednodielne karbónové riadidlá / predstavec, cez ktorý sú vedené brzdové hadičky.

Celokarbónový mestský e-bicykel Ofiito Urban Racer.

Celokarbónový mestský e-bicykel Ofiito Urban Racer sa dá získať prostredníctvom podpory startup kampane na portáli Indiegogo v sume od 1 853 euro za model s extra malým rámom, až po 1 857 euro za model s XL rámom. Plánovaná maloobchodná cena pre všetky veľkosti je 3 713 euro. Expedícia by mala prebehnúť v auguste 2024.