Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Dobrodružný bicykel sa zloží na plocho už za 60 sekúnd

Dobrodružný bicykel sa zloží na plocho už za 60 sekúnd
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 3. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nový skladací bicykel Flatbike Change Adventure je optimalizovaný pre potreby kempujúcich s karavanmi a jachtárov s obmedzeným priestorom. Tento bicykel plnej veľkosti je skonštruovaný tak, aby sa dal zložiť do mimoriadne kompaktných rozmerov, aby nezaberal príliš veľa vzácneho miesta. Zložiť sa pritom dá už za 60 sekúnd.

Skladací bicykel Change Adventure sa dodáva s veľkosťou rámu 17, 19 a 21 palcov a 700c kolesami, ktoré sú obuté do 1,5 palcových pneumatík IRC Intezzo. Spoločnosť Flatbike ho opisuje ako robustný hybrid skonštruovaný na objavovanie všetkých terénov a stavia ho ako alternatívu gravelového bicykla pre tých, ktorí chcú vzpriamenú jazdnú pozíciu.

Od roku 2016 Flatbike distribuuje skladacie bicykle od taiwanského výrobcu Changebike, vrátane modelu Change 811 Hybrid, ktorý slúžil ako predchodca pre bicykel Change Adventure. Spoločnosť priznáva, že 811 Hybrid bol bestseller, ale myslela si, že existuje priestor na zlepšenie, a tak prevzala kontrolu nad špecifikáciou zostavy, aby priniesla zamýšľané zmeny.

Skladací bicykel Flatbike Change Adventure.

Change Adventure má stále rovnaký dvojitý zosilnený hliníkový skladací rám 7005 s certifikátom ISO 4210 a pevnú vidlicu z uhlíkových vlákien ako 811 Hybrid, ale úpravy začínajú doslova od základov. Spoločnosť Flatbike vymieňa 27,5-palcové kolesá Mavic za sadu ráfikov Shimano 700c, ktoré popisuje ako rýchlejšie a ľahšie. Tiež hovorí, že nové obruče otvárajú širší výber pneumatík a umožňujú pridať ochranu Tannus Armor proti vyfúknutiu, ktorá pomáha udržať nahustené pneumatiky, aby sa mohli valiť na dlhých, náročných terénnych expedíciách.

Skladací bicykel Flatbike Change Adventure.

Flatbike tiež zefektívňuje hnacie ústrojenstvo a vymieňa predchádzajúci systém 3 x 9 za efektívnejšie možnosti 1 x 11 a 2 x 11. Verzia 1 x 11 spája jeden 40-ozubový prevodník s 51-ozubovou kazetou a 11-rýchlostným radením Shimano Deore. Bicykel 2 x 11 má medzitým 46 / 30 ozubené koliesko, prednú prehadzovačku Shimano GRX, 11-rýchlostné zadné radenie Deore a 42-jkové ozubenie. Najmä 2 x 11 dáva bicyklu porovnateľný rozsah prevodov bez redundantného stredného ozubeného kolieska.

Spoločnosť Flatbike sa tiež snaží zvýšiť pohodlie pre typ dlhých jázd, pre ktoré je Change Adventure vyrobený, výmenou deleného sedla Venzo, ktoré používa aj na svojom najnovšom skladacom gravel bicykli, párom širokých rukovätí Ergon a výberom MTB, plochých alebo rýchloupínacie pedálov SPD.

Skladací bicykel Flatbike Change Adventure.

Pokiaľ ide o toto skladanie, Flatbike hovorí, že 11,7 kg Change Adventure sa zloží do svojej zbalenej formy s rozmermi len 94 x 35,6 x 76,2 cm za menej ako minútu. Je určený na to, aby sa zmestil do kufra auta, skrinky v karavane, kabíny nákladného auta alebo na malú loď a dodáva sa aj s čiernou plátennou taškou, ktorá uľahčuje prenášanie vo vlaku alebo v autobuse.

Nový skladací bicykel Flatbike Change Adventure sa už predáva za cenu od 2 080 USD (približne 1 903 EUR).

Skladací bicykel Flatbike Change Adventure.