Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Elektrické SUV Callum Skye kombinuje štýl na ceste s výkonom v teréne

Elektrické SUV Callum Skye kombinuje štýl na ceste s výkonom v teréne
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 12. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Zatiaľ čo niektoré terénne vozidlá vyzerajú celkom nápadne, nie veľa z nich by sa dalo považovať za dizajnovo vzhľadné. Plne elektrické SUV Callum Skye by to mohlo čoskoro zmeniť so štýlovo vyzerajúcim dizajnom, ktorý mu umožní jazdiť aj po uliciach mesta.

V súčasnosti je e-SUV Skye vo forme prototypu vo výstavbe a je prvým vozidlom domácej značky, ktoré vytvorila britská firma Callum Designs. Spoločnosť založil Ian Callum, ktorý v minulosti navrhoval vozidlá pre automobilky ako sú Aston Martin a Jaguar.

Štýlový terénny elektromobil Callum Skye.

Srdcom elektrického terénneho vozidla Skye s pohonom všetkých štyroch kolies je priestranná konštrukcia rámového podvozku, odpruženie schopné jazdy v teréne a uzavretá kabína s usporiadaním 2+2. Ladný exteriér obsahuje „nápadnú akcentovú slučku pretínanú silnou horizontálnou štruktúrou, lemovanú organickými formami vpredu a vzadu“. Príjemným doplnkom je, že dvoje dvere majú v hornej aj dolnej časti presklenie.

Štýlový terénny elektromobil Callum Skye.

Hoci úplné technické špecifikácie ešte neboli zverejnené, v pláne je, aby bol terénny elektromobil Skye poháňaný lítium-iónovou batériou s kapacitou 42 kWh, ktorá by mala poskytnúť dojazd 274 kilometrov na jedno nabitie. Voliteľné ultrarýchle nabíjanie batérie by malo údajne trvať len 10 minút.

Štýlový terénny elektromobil Callum Skye.

Vozidlo bude merať 4 047 milimetrov na dĺžku a 1 900 milimetrov na šírku, pričom by malo vážiť 1 150 kilogramov. Tieto kilogramy budú rozdelené v pomere prednej a zadnej nápravy 50 : 50. A hoci sa nehovorí o motore alebo maximálnej rýchlosti, vozidlo Skye by malo byť schopné zrýchliť z 0 na 100 km / h za menej ako štyri sekundy.

Informácie o cenách a dostupnosti by mali byť zverejnené na jar budúceho roka. Potenciálni kupujúci sa môžu zaregistrovať na odber aktualizácií prostredníctvom webovej stránky spoločnosti Callum Designs.

Štýlový terénny elektromobil Callum Skye.